Διαδοχικα μνημονια με αντιλαϊκα μετρα για το «κλεισιμο» της «αξιολογησης»

Με στόχο «ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας» στις προσεχείς μέρες, προσήλθε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα χτεσινά παζάρια με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του κουαρτέτου.
Από την πλευρά τους, Ευρωζώνη και ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, προσβλέπουν στην καταγραφή της «προόδου» που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, ενδεχομένως με τη μορφή πλαισίου «ενδιάμεσης συμφωνίας», η οποία, βέβαια, θα συμπληρωθεί στη συνέχεια και με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να «κλειδώσει» η πρώτη «αξιολόγηση» του 3ου μνημονίου.
Ελπίζουμε
σε μια πρώτη συμφωνία μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μετά τη χτεσινή συνάντηση, με στόχο, όπως είπε, να υπάρξει ένα τελικό κείμενο συμφωνίας, το οποίο όμως δεν θα μπορεί να οδηγήσει σε εκταμίευση δόσης αν δεν διευκρινιστεί ο ρόλος του ΔΝΤ. Αποκαλυπτικό είναι το ότι έχουν συνταχθεί δύο κείμενα συμφωνίας, ένα με την Ευρωζώνη και ένα με το ΔΝΤ, τα οποία στη συνέχεια αναμένεται να «συμπτυχθούν» σε ενιαίο κείμενο - συμφωνία, κάτω από δύο μνημόνια, με την κάθε πλευρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα