Υπουργοι αμυνας ελλαδας - αυστριας στο επικεντρο προσφυγικο και «τρομο-ασφαλεια»

Τον Αυστριακό ομόλογό του, H. P. Doskozil, υποδέχτηκε χτες στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με κύρια θέματα συζήτησης τη διαχείριση του Προσφυγικού, την τρομοκρατία και τις λεγόμενες «ασύμμετρες απειλές».
Ο Π. Καμμένος ζήτησε «τα camps τα οποία θα δημιουργηθούν (σ.σ. στην Τουρκία) με τη χρηματοδότηση της ΕΕ να βρίσκονται υπό την ασφάλεια της ΕΕ, δηλαδή να παρέχουν
ασφάλεια στους πρόσφυγες ώστε να μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι την επίλυση του προβλήματος (...) Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει παράλληλα με (...) τις συμφωνίες που γίνονται με την Τουρκία, να διασφαλιστεί η εκεί παραμονή και να ανακόψουμε το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών».
Παραπέρα, επανήλθε στο θέμα της ποσόστωσης στην κατανομή προσφύγων ανά χώρα - μέλος της ΕΕ, το οποίο ωστόσο έχει «σκαλώσει» με βάση τις διαφορετικές ανάγκες του κεφαλαίου κάθε χώρας: «Η Ευρώπη», ανέφερε, «έχει εξαντλήσει σε πολλές χώρες τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Πρέπει να υπάρχει λοιπόν μια σωστή αντιμετώπιση ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Η Ελλάδα και η Αυστρία, για παράδειγμα, έχουμε το 5% των κατοίκων της ΕΕ (...) Εμείς μπορούμε να καλύψουμε 5.000, 10.000 στο σύνολο των προσφύγων των δύο τελευταίων ετών. Και αντίστοιχα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και οι άλλες χώρες της ΕΕ».
Keywords
Τυχαία Θέματα