Διαδηλωση και στο ιντερνετ για τον «αλεξη» της τουρκιας -14 εκατ. tweets

Την αγανάκτηση, την οργή και τη συγκίνησή τους εκφράζουν κατά εκατομμύρια οι χρήστες του Διαδικτύου, κατακλύζοντάς το με δημοσιεύσεις στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σύμβολο του αγώνα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τουρκία.

Στις 48 ώρες που ακολούθησαν τον θάνατό του στις 11 Μαρτίου δεκάδες σκίτσα καλλιτεχνών κυκλοφόρησαν στο Ιντερνετ,
ενώ ένα και μόνο hashtag στο Τwitter, το #BerkinElvanOlumsuzdur[1] (στα ελληνικά «ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος») δημοσιεύθηκε πάνω από 14 εκατομμύρια φορές και το είδαν 70 εκατομμύρια χρήστες, σημειώνοντας ρεκόρ μετά τις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί, για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Τουρκία.
Τα σκίτσα στην πλειονότητά τους απεικονίζουν τον έφηβο που άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 269 ημέρες σε κώμα, να κρατάει ένα καρβέλι ψωμί, αφού, όταν χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου τον περασμένο Ιούνιο στη διάρκεια των μεγάλων επεισοδίων, ο 14χρονος τότε Μπερκίν είχε βγει απλώς έξω για να αγοράσει ψωμί. Αλλα πορτρέτα είναι αλληγορικά, άλλα αφαιρετικά και άλλα ρεαλιστικά, όμως στα περισσότερα από αυτά ο μικρός Μπερκίν απεικονίζεται γαλήνιος και χαμογελαστός.
Keywords
Τυχαία Θέματα