Χορος μαυρου χρηματος στην υποθεση novartis - φαιρεται να εμπλεκονται υπουργοι της νδ και του πασοκ

Bαριές σκιές σε συγκεκριμένες πολιτικές περιόδους αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα ρίχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έως τώρα έρευνα για την υπόθεση Novartis – μια υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως κινήθηκε, μέσα σε μια οκταετία, μαύρο χρήμα της τάξης των 4,5 δις ευρώ.
Η έρευνα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σε επίσημη συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές και το FBI, με δικαστικές πηγές να θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά τα στοιχεία
που έχουν δώσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι δύο Ελληνες, πρώην στελέχη της Novartis, που πλέον τελούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου επισκέφθηκε και συνάντησε και το στέλεχος της Novartis που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει την Πρωτοχρονιά στο Hilton και που, πλέον, νοσηλεύεται σε νευρολογική κλινική.

Αιχμή το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων

Το σημείο των ερευνών στο οποίο εστιάζουν κυρίως οι δικαστικές αρχές είναι το σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων – ένα σύστημα, που φαίνεται πως ήταν στημένο έτσι ώστε να διαμορφώνει εξαιρετικά ευνοϊκές, και ακριβές, τιμές για τα φάρμακα τόσο της Novartis όσο και άλλων φαρμακευτικών εταιριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έως τώρα έρευνα προκύπτει πως οι μίζες και το μαύρο χρήμα δινόταν πέραν των γιατρών – Δημοσίου και ιδιωτών – και σε συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και κρατικούς λειτουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, το μαύρο χρήμα διένειμε σε τακτική βάση εταιρία μάρκετινγκ και επικοινωνίας η οποία κινείτο για λογαριασμό της Novartis.
Keywords
Τυχαία Θέματα