Ασφαλιστικο: στηνουν αναχωματα για να μην κοψουν τις σημερινες συνταξεις

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Ένα εικοσιτετράωρο μένει από την τρίτη –κατά την τελευταία εβδομάδα- συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και των ανωτάτων κλιμακίων των Θεσμών. Το νέο ραντεβού των δύο πλευρών είναι προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη 10:30 πμ.
Βασικό μέλημα της ελληνικής πλευράς εξακολουθεί να παραμένει η αποφυγή μαζικών περικοπών στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις έως το τέλος του 2016. Με βάση αυτόν τον κεντρικό άξονα της πολιτικής της η κυβέρνηση εξετάζει τρία διαδοχικά "αναχώματα":
1. Κλείσιμο του ελλείμματος των 600 εκατ. ευρώ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αποκλειστικά με περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, μιας και οι δανειστές απορρίπτουν κάθε αύξηση των εισφορών. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με περικοπή 25% στις δαπάνες για τις επικουρικές συντάξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα