Dw: παρανομες αναθεσεις δημοσιων εργων στην ισπανια

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ρ. Κορέα είναι ο βασικός κατηγορούμενος της πολύκροτης υπόθεσης διαφθοράς με παράνομες αναθέσεις δημοσίων έργων στην Ισπανία. Το σκάνδαλο έφερε στο φως η πρώην διοικητική υπάλληλος Άνα Γκαρίδο.

Η Άνα Γκαρίδο είχε για 20 ολόκληρα χρόνια μια εξαιρετική σταδιοδρομία. Αρχικά ως διοικητική υπάλληλος στο δημαρχείο της Μαδρίτης, στη συνέχεια ως υπάλληλος της περιφερειακής κυβέρνησης στην ισπανική πρωτεύουσα και αργότερα στο πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης
Μποαντίγια ντελ Μόντε. Εκεί ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση δραστηριοτήτων για νέους. Ωστόσο, πριν από 10 χρόνια η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται, όπως εξομολογείται η ίδια σε μια μικρή μπυραρία της Μαδρίτης. "Μας έδωσαν εντολή να διατυπώνουμε τις προκηρύξεις για τους δημόσιους διαγωνισμούς με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοούνται ιδιαίτερα συγκεκριμένες επιχειρήσεις", λέει η Άνα Γκαρίδο, συμπληρώνοντας ότι "όσοι συνεργάζονταν έπαιρναν προαγωγή, ενώ όσοι έλεγαν ‘αυτό δεν γίνεται' έμεναν στάσιμοι ή και υποβαθμίζονταν. Αυτό συνέβη και σ' εμένα".
Keywords
Τυχαία Θέματα