Αναψε φωτιες το «επαχθες» χρεος - πρεπει να γινει επιτροπη λογιστικου ελεγχου

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η διαχείριση του ελληνικού χρέους μαζί με την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας αναμένεται να είναι οι δύο βασικοί πυλώνες αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες του Μαΐου. Μια αντιπαράθεση που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των δύο κομμάτων θα κορυφώνεται μέρα με την ημέρα.
Αφορμή για το νέο
επεισόδιο στάθηκε μια δήλωση του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όπου ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να διαγραφεί και να επαναθεωρηθεί το 90% του χρέους της χώρας μας αφού, όπως είπε, μόνο το 5% μπορεί να θεωρηθεί επαχθές. Ως εκ τούτου, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αναγνωρίζεται».
Προηγούμενως, ο κ. Σταθάκης είχε σημειώσει ότι η χώρα μας για τα επόμενα 30 χρόνια πρέπει να πληρώνει περί τα 9 δισ. ετησίως για τοκοχρεολύσια, (κάτι που είναι αδύνατο) και τάχθηκε υπέρ της απομείωσης του μεγαλύτερου μέρους του.
Keywords
Τυχαία Θέματα