Αυτα ειναι τα νεα μετρα που θα ψηφισουν νεα δημοκρατια,πασοκ και δημ.αρ - τι περιμενουμε και δεν βγαινουμε στους δρομουσ;;;


ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΠΑΣΟΚ,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΑΡ,ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΥΣΑΜΕ ΑΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ....
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ...ΤΗΝ
ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΑ 400 ΔΙΣ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ;;;ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ;ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ;
Ριζικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά
1. Επέρχονται μεταβολές ως προς τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ, με εξαίρεση το ΝΑΤ και προστίθενται στα διαμορφούμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δύο επιπλέον έτη.
2. Η ανωτέρω προβλεπόμενη αύξηση του ορίου ηλικίας κατά δύο έτη, αφορά και όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μετά την 1.1.2013.
3. Οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει ή κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2012, διατηρούν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν οποτεδήποτε με τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, χωρίς να θίγονται από τις μεταβολές που επέρχονται στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με την παρούσα ρύθμιση.
2.Η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων των Μετοχικών Ταμείων, που υπερβαίνει τα 1000€, μειώνεται ως εξής:
-Για ποσό άνω των 1.000-1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5%
-από 1.500,01-2.000,00 ευρώ μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10%
-από 2.000,01 ευρώ και άνω, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 15%.
3.Καταργείται από τον Ιανουάριο του 2013 για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου η χορήγηση δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.
4. Θεσπίζεται από τον Ιανουάριο του 2013 ανώτατο όριο στη σύνταξη που καταβάλλεται στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, το οποίο ανέρχεται στα 720€ μηνιαίως. Ταυτόχρονα, προβλέπονται περαιτέρω περιορισμοί στο σχετικό δικαίωμα. Έτσι σε περίπτωση που η δικαιούχος έχει και άλλα εισοδήματα, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης όταν το ποσό των εισοδημάτων αυτών υπερβαίνει τα 8640€ ετησίως. Εάν τα εισοδήματά της είναι μικρότερα του ανωτέρω ετήσιου ποσού αλλά με συνυπολογισμό και του ποσού της κύριας σύνταξης το υπερβαίνουν, η κύρια σύνταξη των 720€ μειώνεται κατά το υπερβάλλον ποσό. Η αναπροσαρμογή της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων, δεν εφαρμόζεται, σε περίπτωση που αυτά είναι ανήλικα ή ανάπηρα κατά ποσοστό 67% και άνω ή σπουδάζουν.
5. Ορίζεται το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του ΕΚΑΣ συνταξιούχων, αυξάνεται από 1-1-2014 στο 64ο έτος.
6. Καταργούνται, από τον Ιανουάριο του 2013, τα επιδόματα εορτών και αδείας για όλους τους λειτουργούς και υπαλλ
Keywords
Τυχαία Θέματα