8 χρονια και 5 μηνες φυλακη σε φοιτητες για το πανο ¨δωρεαν παιδεια¨!!!


Άλλη μια ψηφίδα στο παζλ αυταρχισμού από τη μεριά της τυφλής από ταξικό μίσος αστικής δικαιοσύνης ήρθε να προστεθεί στο παζλ του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στην Τουρκία. Εξωφρενικές ποινές σε αγωνιστές φοιτητές που το έγκλημα τους είναι ότι διεκδικούν «Δωρεάν Παιδεία». Εκκαθάριση της δικαστικής έδρας από τους δικαστικούς που αντιτίθενται στις υποδείξεις πολιτικής εξόντωσης που υποδεικνύει το πολιτικό και δικαστικό κατεστημένο, μουσουλμανικό και κεμαλικό.
Είναι η πραγματική ουσία του Τουρκικού κράτους, που με την ακραία καταστολή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αυτή είναι η Τουρκία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που κυβερνά το Πολιτικό Ισλάμ του ΑΚΡ με ηγέτη τον Ερντογάν, και προβάλλεται ως χώρα πρότυπο στους λαούς της περιοχής από ΗΠΑ και Ε.Ε.
Το 10ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης επέβαλε ποινή 8 ετών και 5 μηνών στους φοιτητές Μπερνά Γιλμάζ και Φερχάτ Τουζέρ οι οποίοι στις 14-3-2010 και κατά την διάρκεια ομιλίας του Ερντογάν σε συνέδριο Ρωμά, είχαν ανοίξει που έγραφε ¨Θέλουμε και θα πάρουμε δωρεάν παιδεία¨. Ο τρίτος φοιτητής, ο Ουτκού Αγιάρ αθωώθηκε για την κατηγορία ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ και τιμωρήθηκε με ποινή 2 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση για ¨συνέργεια σε παράνομη οργάνωση¨.
Keywords
Τυχαία Θέματα