Όλα οσα πρεπει να γνωριζετε για το "γριφο με τις αποδειξεισ" για να μην πληρωσετε εξτρα φορους


- Μόνο από ψωμί, καφέ και τσιγάρα, μαζεύονται αποδείξεις 2.409 ευρώ 
- Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση 
- Που δηλώνονται οι αποδείξεις, πόσες χρειάζονται και ποιες δεν δηλώνονται  
- Αναλυτικά παραδείγματα και οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων
Τις πεταμένες αποδείξεις από απλές,
φθηνές, καθημερινές συνήθειες αναπολούν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι κάνουν αυτές τις ημέρες τη σούμα των αποδείξεων για τη συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και διαπιστώνουν ότι δεν μαζεύονται οι απαιτούμενες δαπάνες.
 Οπως παρατηρούν φοροτεχνικοί, οι περισσότεροι φορολογούμενοι υποτίμησαν και δεν κράτησαν τις αποδείξεις από τον καθημερινό καφέ, την τυρόπιτα ή τα τσιγάρα διότι δεν είχαν συνειδητοποιήσει πόσο χρήσιμες θα μπορούσαν να τους φανούν αυτές οι αποδείξεις. Τώρα την αμέλειά τους αυτή κινδυνεύουν να την πληρώσουν με έξτρα φόρο. 
 Λογιστής εκτιμά πως αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μια καθημερινή δαπάνη για έναν καφέ ή μια τυρόπιτα ύψους 2 ευρώ οδηγεί στη συγκέντρωση αποδείξεων ύψους 730 ευρώ τον χρόνο. Αν αυτές οι αποδείξεις λείπουν κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης και ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων (25% επί του εισοδήματος), τότε κινδυνεύει με έξτρα φόρο με συντελεστή 10%. Η αμέλεια συλλογής των συγκεκριμένων αποδείξεων μπορεί να  κοστίσει 73 ευρώ επιπλέον φόρο. Ας υποθέσουμε ότι  κάποιος δαπανά για τσιγάρα 4 ευρώ την ημέρα χωρίς να κρατά τις αποδείξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα