Υπουργείο Εξωτερικών: Μαζικές μετακινήσεις πρέσβεων

16:40 7/5/2022 - Πηγή: Antinews

Ασυνήθιστα πολλές είναι οι μετακινήσεις πρέσβεων που αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών. Γι’ αυτό δε λείπουν τα σχόλια για προεκλογικές τοποθετήσεις διπλωματών που θα καλύψουν τις θέσεις όσων φεύγουν είτε για σύνταξη, είτε για να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Μαζικές μετακινήσεις πρέσβεων, αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Σε 32 πόστα αλλάζουν οι επικεφαλής τους. Αρκετοί από τους μετακινούμενους είτε είναι κοντά στη σύνταξη είτε συνταξιοδοτούνται. Ωστόσο, σε κάποια πόστα, και μάλιστα σημαντικά, οι επικεφαλής τους αλλάζουν αν και έμειναν λίγο στις θέσεις τους.

Αμετακίνητοι,

βεβαίως, παραμένουν διπλωμάτες που βρίσκονται κοντά στο μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ αυτών, η πρέσβης στη Νέα Υόρκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία ήταν η πρώτη επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, όταν αναδείχθηκε κυβέρνηση η ΝΔ, το 2019. Ωστόσο, έμεινε λίγο σε αυτό το πόστο, προτιμώντας τη Νέα Υόρκη.

Παρ’ ότι η ίδια είναι προς τη συνταξιοδότηση, φαίνεται ότι επιλέγεται να παραταθεί η παραμονή της στο Διπλωματικό Σώμα και στις ΗΠΑ. Λέγεται, μάλιστα, ότι είναι η μόνη που δε συνταξιοδοτείται από τους διπλωμάτες που συμπληρώνουν το 65ο έτος.

Τώρα, επίσης, αδειάζουν θέσεις όπως των πρέσβεων στο Λονδίνο, στο ΝΑΤΟ, στο Παρίσι και στο Βερολίνο. Θέσεις που θεωρούνται εξαιρετικά … «ελκυστικές» για πολλούς υψηλόβαθμους διπλωμάτες.

Φημολογείται ότι Ι.Ραπτάκης, ο οποίος μετακινείται από το Λονδίνο, θα αναλάβει νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο διπλωμάτης και ο Νίκος Δένδιας φέρονται να έχουν αρκετά στενές σχέσεις. Δεδομένης της κατάστασης με το Ουκρανικό, άγνωστο είναι επίσης εάν θα αντικατασταθεί άμεσα ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι η θέση του πρέσβη στην Τρίπολη της Λιβύης που παραμένει κενή, έχει προκηρυχθεί προς κάλυψη. Βέβαια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών συχνά παρουσίαζε την εικόνα ότι έχει σταλεί πρέσβης στην Τρίπολη. Ωστόσο, είχε σταλεί επιτετραμμένος και όχι πρέσβης.

Επίσης, αδειάζουν οι πρεσβείες σε χώρες μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα, όπως μεταξύ άλλων στο Ισραήλ και την Αλβανία. Και στις δύο αυτές χώρες οι διπλωμάτες που εστάλησαν, έμειναν για λίγο, περί τα δύο με δυόμισι χρόνια.

The post Υπουργείο Εξωτερικών: Μαζικές μετακινήσεις πρέσβεων appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα