Υπόθεση Novartis: Οι «κουκουλοφόροι» ψευδομάρτυρες ξεσκεπάζουν το «στήσιμο» της σκευωρίας

13:01 7/2/2018 - Πηγή: Antinews

Τα μεγάλα μαχαίρια στο πολιτικό πεδίο βγήκαν, κι όπως σας είχε προετοιμάσει τοAntinewsεδώ και μήνες με την αρθρογραφία του, έχουμε μπει σε πόλεμο. Και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Ακόμη και το «στήσιμο» υποθέσεων προκειμένου να εξοντωθεί ο εχθρός. Κάτι θα ξέρει ο Παπαγγελόπουλος ο οποίος ως πρώην διοικητής της ΕΥΠ έμαθε τα κόλπα με τους μάρτυρες με κουκούλα.

Η υπόθεση τηςNovartisβρομάει άσχημα. Και βρομάει για τον απλούστατο λόγο ότι χτίστηκε από την κυβέρνηση με μοναδικά στοιχεία τις καταθέσεις τριών «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.

Δεν ήρθαν δηλαδή στοιχεία από την Αμερική που να λένε «δώσαμε λεφτά στον Σαμαρά, τον Στουρνάρα, τον Βενιζέλο κ.λπ.».

Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο με την εν λόγω εταιρεία δεν ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα. Υπάρχουν κι αλλού έρευνες για χρηματισμό κυρίως γιατρών, αλλά τα στοιχεία έχουν δοθεί και από τη «μαμά» εταιρεία στις ΗΠΑ. Εδώ αίφνης βρέθηκαν τρεις προστατευμένοι μάρτυρες που μιλάνε για όσα έγιναν στην Ελλάδα.

Το οξύμωρο της υπόθεσης; Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο προαναγγέλλεται από το 2015. Ο Πολάκης μας έχει πρήξει τ’ αυτιά για τις αποκαλύψεις που θα γίνουν. Πώς λοιπόν αυτή η υπόθεση στοιχειοθετήθηκε με μάρτυρες που ξεκινούν τις καταθέσεις τους το Νοέμβριο ενώ η τελευταία δόθηκε την ημέρα του μεγάλου συλλαλητήριου στην Αθήνα, δηλαδή στις 4 Φεβρουαρίου; Βρέθηκαν τώρα ή… τώρα επιστρατεύτηκαν κι έναντι ποίων ανταλλαγμάτων;

Διότι η χρονική συγκυρία είναι ύποπτη. Το «Μακεδονικό» μας τέλειωσε με βαριά ήττα της κυβέρνησης, η «καθαρή» έξοδος δεν πουλάει πλέον, οι δημοσκοπήσεις δεν αλλάζουν την εικόνα που έχει ο κόσμος και κάτι λίστες Λαγκάρντ, Παναμά ή Μπόργιανς έχουν γίνει παλιόχαρτα και γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, με τον Τσίπρα στριμωγμένο, με το σχέδιο για ξεπούλημα της Μακεδονίας σε εξέλιξη, αυτονόητη είναι η «άμυνα» του Μαξίμου με ένα… σκάνδαλο που θα απασχολεί την κοινή γνώμη.

Να θυμίσουμε απλά πως τον Μάρτιο του 2017, ούτε χρόνος δηλαδή δεν έχει περάσει, παραιτήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς η Ελένη Ράικου καταγγέλλοντας επί της ουσίας παρεμβάσεις στο έργο της κι ότι δεν την προστατεύουν θεσμικά.

Αναλαμβάνει η κ. Τουλουπάκη και ξαφνικά η υπόθεση παίρνει φωτιά. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε η καθ’ ομολογία έντιμη κ. Ράικου δεχόταν πιέσεις για να στήσει μια υπόθεση είτε καθυστερούσε και γι’ αυτό την άλλαξαν για να φέρουν μια καλύτερη. Που, ω του θαύματος, βρήκε τους κουκουλοφόρους και έφτιαξε τη δικογραφία.

Έχει ενδιαφέρον όμως και η ουσία της υπόθεσης.

Οι ανώνυμοι μάρτυρες καταθέτουν ότι άκουσαν περί δωροδοκιών, δεν είδαν ποτέ και δεν συμμετείχαν και οι ίδιοι. Π.χ. είδαν στο γραφείο τηςNovartisπολλά λεφτά, ρώτησαν γιατί πρόκειται και τους απάντησαν ότι θα τα δώσουν στον Πάνο Πικραμμένο. Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Λένε για τον Σαμαρά ότι άκουσαν πώς το στέλεχος της εταιρείας πήγε με βαλίτσα και του έδωσε λεφτά. Επικαλούνται ραντεβού με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, λες και είναι έγκλημα να βλέπουν τον πρόεδρο του συνδέσμου των φαρμακοβιομηχάνων.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός πήγε στις 24 Ιανουαρίου 2018 στην κοπή της πίτας των φαρμακοβιομηχάνων αυτό σημαίνει ότι τα «παίρνει;»

Αλλά και το 2015 τον Μάιο που συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ με τον τότε υπουργό Κουρουμπλή τι έγινε; Ήταν μια θεσμική συνάντηση ή μήπως τα «πήρε» ο υπουργός;

Διότι κάλλιστα μπορεί να βρεθεί ανώνυμος μάρτυρας και να πει «άκουσα ότι θα συναντηθεί ο πρόεδρος με τον υπουργό, θα έχει και μια βαλίτσα μαζί του».

Άλλος μάρτυρας λέει για λεφτά που έβαλαν στο σακάκι του υπουργού, αλλά ότι δεν ήταν αυτοί εκεί να το δουν.

Και κάπως έτσι συνεχίζονται οι μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Κάπως έτσι φτιάχτηκε η δικογραφία και ορθώς εστάλη προς διερεύνηση στη Βουλή. Να ερευνηθεί αν πρόκειται για σοβαρή υπόθεση ή μήπως είναι αστειότητες, κυπατζήδικες πρακτικές, στημένο σκάνδαλο του οποίου έχει ήδη προαναγγελθεί η απόφαση ή προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων με στόχο τον αποπροσανατολισμό αλλά και με το βλέμμα στην κάλπη.

Ο πυρηνικός πόλεμος ξεκίνησε και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με λιανοτούφεκα. Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα αφού η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Πρόκειται για μια μονομαχία μέχρις εσχάτων. Κι επιτέλους ήρθε η ώρα της αναμέτρησης με τους κουκουλοφόρους που μετακόμισαν από τα Εξάρχεια στο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα