"Ξόρκια" σε πασοκοποίηση και αιχμές για Μπίστη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ήπιους τόνους μεν αλλά με "ξόρκια" εναντίον του ενδεχομένου πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του κόμματος, η οποία θα εγκρίνει την πολιτική διακήρυξη-κάλεσμα συμπόρευσης με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο δηκτικός όλων από τις μέχρι αυτή την ώρα τοποθετήσεις ήταν ο Πάνος Λάμπρου από τους "53", ο οποίος ανέφερε φωτογραφίζοντας τον Νίκο Μπίστη ότι "δεν

είναι δυνατόν να περιμενουμε από ανθρώπους που διέσπασαν τα κόμματά τους να είναι καθοδηγητές μας". Φρόντισε ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σε μεταγραφές όπως της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (από ΠΑΣΟΚ) και του Θανάση Παπαχριστόπουλου (από ΑΝΕΛ).

Φίλης: Δεν κερδίζεις εκλογές με τους 65άρηδες του ΠΑΣΟΚ

"Να αλλάξουμε το κοινό μας. Κερδίζεις τη νεολαία και κερδίζεις τις εκλογές, δεν την κερδίζεις τότε χάνεις και κερδίζει ο Μητσοτάκης", είπε ο Νίκος Φίλης ζητώντας να μην κυνηγάει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο τους... 65άρηδες του ΠΑΣΟΚ.

Σκουρλέτης: Όχι σε κατασκευή εσωτερικών εχθρών

Στην ανάγκη για έναν σε βάθος απολογισμό του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διάστημα αναφέρθηκε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει η "προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών και κατασκευής ψεύτικων διλημμάτων που δεν εχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του χώρου μας. (Π.χ. ποιοι είναι με τη διεύρυνση, ποιοι δεν ειναι; Όλοι είναι, αλλά σε ποια βάση;)" Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε πως: "Η διαμορφωση του προγράμματός μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε έναμ αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και τον νεοφιλευθερισμό ή αν θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού".

Από πλευράς του ο Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος για την κατάρτιση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να αξιοποιηθεί η εμπειρία από τα περιφερειακά συνέδρια που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση, καθώς και η επαφή με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξόρκια, Μπίστη, ΣΥΡΙΖΑ,xorkia, bisti, syriza