Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου;

19:31 28/9/2019 - Πηγή: iPop

Εάν θα μπορούσα να ζωγραφίσω την ευτυχία, τότε η εικόνα που θα επέλεγα θα ήταν αυτή ενός σκύλου που βγάζει το κεφαλάκι του έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου. Αλήθεια, γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Σκυλιά και παράθυρο αυτοκινήτου, μια ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να γραφτεί σε κάποιο μυθιστόρημα και σίγουρα μια σκηνή που έχουμε δει σε ταινίες, viral βίντεο και φωτογραφίες που έχουμε αναδημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέτρητες φορές.

Τα σκυλιά λατρεύουν το αεράκι όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει και έτσι βγάζουν κι αυτοί

σαν μικροί πρωταγωνιστές το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο για να «κόψουν» την κίνηση και να απολαύσουν τον έξω κόσμο.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει μια αρκετά λογική εξήγηση που ο σκύλος σου βγάζει το κεφάλι του έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου και αυτή δεν είναι ότι χαίρεται που αποφάσισες επιτέλους να τον βγάλεις βόλτα.

Unsplash/Ana do Amaral

Η Natalie Zielinski του Wisconsin Humane Society, αναφέρει ότι τα σκυλιά λαμβάνουν μεγαλύτερη οσφρητική πληροφορία όταν έχουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου, συγκριτικά με όταν είναι καθισμένοι στις θέσεις τους και τα παράθυρα του οχήματος στο οποίο επιβαίνουν είναι κλειστά. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι ακόμη κι εάν έχουμε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα, αυτό θα τους δώσει την οσφρητική διέγερση που ψάχνουν.

Σημειώνεται ότι η οσφρητική ικανότητα των σκύλων είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον άνθρωπο. Πληροφοριακά, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το 1/8 του εγκεφάλου των σκύλων είναι αφοσιωμένο στην όσφρηση!

Βγάζοντας το κεφάλι τους απ’ το παράθυρο, η Jennifer Cattet, ερευνήτρια συμπεριφοράς ζωών, αναφέρει ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κάθε άνθρωπο που είναι στον δρόμο, κάθε σκουπιδάκι που περνάει από μπροστά του, κάθε λουλούδι και εστιατόριο που προσπερνάει το αυτοκίνητο. Η ίδια μάλιστα παρομοιάζει αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με τον τρόπο που εμείς παρακολουθούμε την τηλεόραση.

Διάβασε ακόμη:

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να μεταφέρεις τον σκύλο σου με το αυτοκίνητο

Photo: Unsplash/Ibrahim Rifath

Το άρθρο Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου;,