Ξεκίνησε η δίκη του Νορβηγού μακελάρη

Ο ακροδεξιός μακελάρης της Νορβηγίας Anders Behring Breivik, που δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους, δικάζεται αυτές τις μέρες, και όπως λέει, οι συνθήκες φυλάκισης στη χώρα του είναι αξιοθρήνητες, για αυτό και ζητάει επίμονα την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Όσον αφορά στην οργάνωση Knights Templar στην οποία ισχυρίζεται πως ανήκει, και για την οποία οι κατήγοροί του επιμένουν πως δεν υπάρχει, ο Breivik επέμενε στην ύπαρξη της, παραδεχόμενος όμως ότι υπερέβαλλε για αυτήν, όταν συνέτασσε το 1.500 σελίδων μανιφέστο του, το οποίο και είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει

την δολοφονική του δράση. Περιέγραψε την οργάνωση, ως χαλαρά δομημένη, μέσω μικρών πυρήνων, που καλύπτουν πολλά γεωγραφικά σημεία του πλανήτη.

Οι κατήγοροι πάντως είναι πεπεισμένοι ότι τέτοια οργάνωση δεν υπάρχει, και ούτε πραγματοποιήθηκαν ποτέ οι παράνομες συναντήσεις που λέει ο κατηγορούμενος, στην Λιβερία, τη Βρετανία, και σε χώρες της Βαλτικής.

Το ζήτημα έχει μεγάλη νομική σημασία, διότι από αυτό θα κριθεί τελικά η ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου, και το αν θα πρέπει να φυλακιστεί ή αν θα πρέπει να  εγκλειστεί σε ψυχιατρείο.

Αν αποδειχθεί ότι έχει σώας τα φρένας, τότε η μέγιστη ποινή φυλάκισης που μπορεί να του επιβληθεί είναι τα 21 χρόνια.

Αν κριθεί ψυχασθενής, τότε θα μπει σε ψυχιατρείο από όπου θα βγει όταν τελικά κριθεί υγιής από τους γιατρούς.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «θέλω ή να με αθωώσουν, ή να με θανατώσουν. Τα 21 χρόνια στη φυλακή είναι μια αξιοθρήνητη ποινή….».

Περιέγραψε τον εαυτό του ως μαχητή της αντίστασης, πρόθυμο να πεθάνει για τις ιδέες του. Όπως είπε, υπάρχουν πάρα πολλοί ακροδεξιοί «πολεμιστές του πληκτρολογίου», που καλά θα κάνουν να διδαχτούν από την Αλ Κάιντα, αν θέλουν να γίνουν πραγματικοί  μάρτυρες του μεγάλου σκοπού.

Ισχυρίζεται ότι υπάρχει σχέδιο οργανωμένης μετανάστευσης των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη, με σκοπό να την καταστήσουν αποικία τους, και πάντα με την σύμφωνη γνώμη των «πολυπολιτισμικών» ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Οι επιζήσαντες της δολοφονικής επίθεσης, αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων διαμαρτύρονται, διότι όπως λένε, η δίκη προσφέρει βήμα στον Breivik να εκφράσει τις ακραίες θεωρίες του.

«Είμαι μάχιμος Χριστιανός», απάντησε ο Breivik σε ερώτηση συνηγόρου για την θρησκευτικότητα του, προσθέτοντας ότι είναι και «ιδιαίτερα ευσεβής».

Ερωτώμενος για το πώς βλέπει τον ναζισμό, απάντησε πως είναι αντίθετος σε αυτόν, και πως αυτοχαρακτηρίζεται ως συντηρητικός εθνικιστής.

Σημείωσε ότι δεν διαφωνεί με το να υπάρχει ένα ποσοστό 2% του πληθυσμού της χώρας του αποτελούμενο από  μη Νορβηγούς.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό μεταναστών στην Νορβηγία σήμερα είναι 12.2%.

Γενικά, σε αυτές τις πρώτες μέρες της δίκης του, ο Breivik απαντά με ασυναρτησίες στις διάφορες ερωτήσεις περί της ύπαρξης της «οργάνωσής» του, και δεν έχει καμία σχέση με το αλαζονικό ύφος του της περασμένης Τρίτης , όταν διάβασε μια προπαρασκευασμένη ανακοίνωση, μέσα από την οποία

Keywords
Τυχαία Θέματα