Ξαναβγάζει διαβατήριο η ΑΕΚ

20:25 8/6/2015 - Πηγή: Antinews

Η μπασκετική ΑΕΚ φλερτάρει με την Ευρώπη μέσω wild card. Η Ένωση έμεινε εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα ωστόσο τόσο η φετινή της πορεία όσο και η οργάνωση του τμήματος που βρίσκεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα ωθούν την διοίκηση να αναζητήσει μια από τις κάρτες ελευθέρας που θα παραχωρήσει όπως κάνει κάθε χρόνο η Ευρωλίγκα.

Προκειμένου να αποδείξει και στους κατέχοντες ότι μπορεί να υποστηρίξει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά παρκέ ο πρόεδρος της ΚΑΕ

Μάκης Αγγελόπουλος είχε συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ευρωπαϊκής Λίγκας Τζόρντι Μπερτομέου στην έδρα της στη Μαδρίτη.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν τα δεδομένα μιας πιθανής συμμετοχής της ΑΕΚ κυρίως στο Euro Cup με τον Μάκη Αγγελόπουλο να παρουσιάζει όλο το πλάνο επιστροφής της ΑΕΚ στο διεθνές στερέωμα .

Να σημειωθεί πως για την εξασφάλιση μιας από τις «προσκλήσεις» που θα δίνουν συμμετοχή στην Ευρωλίγκα ή στο EuroCup ερίζουν πολλές ομάδες από διάφορες χώρες. Για την Ευρωλίγκα συγκεκριμένα είναι τέσσερις οι wild card που θα δοθούν, συν μία που παραχωρήθηκε στην κάτοχο του EuroCup, Χίμκι.

Σε παλιότερη τοποθέτηση του, ο Μπερτομέου είχε πει πως οι τέσσερις κάρτες θα δοθούν σε ομάδες από τις Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι βρετανικοί σύλλογοι δεν είναι έτοιμοι κι έτσι ισχυρή υποψηφιότητα θέτει η Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Για το EuroCup πάντως, αναμένεται να υπάρξει... χώρος και για την ΑΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα