Διάσπαση και οπορτουνισμός! Τι παιχνίδι παίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης...

20:24 8/6/2015 - Πηγή: Press-gr
Από την Μαριάννα Τσίπα.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ταυτιστεί με τη διαδρομή του. Ήταν πάντα εσωκομματικά νομοταγής, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν κάθε φορά αρχηγός: Ο Ανδρέας, ο Σημίτης, ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος - έτσι ήταν πάντα και στην πρώτη γραμμή. Ήταν και ο ίδιος υποψήφιος αρχηγός, το 2007 αλλά δεν κατάφερε τίποτε σπουδαίο.

Η
σημερινή βιαστική του δήλωση ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, "θετική, όπως την αναμένει", προκάλεσε απορίες δικαιολογημένες. Την έκανε μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου και μια εβδομάδα πριν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την έκανε ενώ ο Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ "δεν θα διευκολύνει" την κυβέρνηση κι ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος θα εκλεγεί αρχηγός και ποια γραμμή θα τηρήσει τελικά το κόμμα στη Βουλή.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν διευκρίνισε μάλιστα ότι θα πειθαρχήσει στην απόφαση του κόμματος και της πλειοψηφίας του, αλλά ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να ψηφίσει.
Οι απορίες που ακούγονται λοιπόν στο παρασκήνιο είναι:
1. Ταιριάζει αυτό με την πολιτική ηθική που επί δεκαετίες υπερασπιζόταν ο Κ. Σκανδαλίδης;
2. Μήπως προσχωρώντας σε λογικές πολιτικού οπορτουνισμού ο Κ. Σκανδαλίδης δημιουργεί έδαφος διάσπασης του ήδη μικρού ΠΑΣΟΚ;
3. Γιατί δεν ζητούσε να εγκρίνει την πρότασή του το συνέδριο στο οποίο είδε τελικά ότι δεν του βγαίνουν τα κουκιά και δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία;
Εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλες εξηγήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα