Βραζιλία: Δέσμευση Ρούσεφ για καλύτερη παιδεία

Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση στη Βραζιλία, η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ υποσχέθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός της προς το έθνος, να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και να κάνει «πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς». Η Ρούσεφ επίσης, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει μια «μικρή βίαιη μειονότητα να καταπατήσει ένα δημοκρατικό και ειρηνικό κίνημα», αναφερόμενη στις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους

των μεγαλουπόλεων.

«Θα μιλήσω με τους ηγέτες των άλλων δυνάμεων, ώστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, θα καλέσω τους διοικητές, τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων για να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια γύρω από τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών», δήλωσε η πρόεδρος στην ομιλία της, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Η Ρούσεφ είπε ότι θα υπάρξουν «μεταφορές σε λογικές τιμές», καθώς επίσης ποιότητα στην υγεία, ενώ τόνισε ότι θα δώσει το 100% των εσόδων από το πετρέλαιο της χώρας σε επενδύσεις στην εκπαίδευση. Ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να συναντηθεί «με τους ηγέτες των ειρηνικών διαδηλώσεων, τους εκπροσώπους των οργανώσεων νεολαίας, τα συνδικάτα, τα εργατικά κινήματα και τις λαϊκές οργανώσεις».

Η πρόεδρος της Βραζιλίας υπερασπίστηκε επίσης τις δαπάνες για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. «Θέλω να διευκρινίσω ότι τα χρήματα που δαπανώνται σε στάδια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (…) θα πρέπει να εξοφληθούν από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις των πολιτειών που τα εκμεταλλεύονται», καταλήγοντας ότι «θα διοργανώσουμε ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο».

bbc.

Keywords
Τυχαία Θέματα