Βενιζέλος: "Πέρασα πολύ καλά στην προανακριτική, μου άρεσε πάρα πολύ"

Να έρθουν όλα τα στοιχεία της Novartis στην προανακριτική επιτροπή, και να γίνει διερεύνηση σε βάθος ζήτησε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της 4ωρης και πλέον ακρόασής του από τα μέλη της.

"Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν από τις ωραιότερες πέρασα πολύ καλά" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά το τέλος

της διαδικασίας ενώ χαρακτήρισε "αστειότητα" τα νέα στοιχεία της δικογραφίας που έφτασαν σήμερα στην επιτροπή.

"Κακώς τα παρέλαβε η προανακριτική κατά παράβαση της δικονομίας επειδή αρμόδια είναι η Βουλή" είπε.

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση εντός της προανακριτικής ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ήταν αμιγώς νομική και σε βάθος. Ο ίδιος χαρακτήρισε άκυρη την προανακριτική λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνονται σε αυτή οι πράξεις ή παραλείψεις για όσους κατηγορούνται. "Εμένα για ποια περιστατικά με περιλαμβάνουν;", διερωτήθηκε. "Δεν έχει τηρηθεί θεμελιώδης νομοθεσία, η προανακριτική μπορεί να οδηγήσει σε οριστική αρχειοθέτηση κι αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Αν δεν γίνει έρευνα εδώ τώρα δεν θα γίνει πουθενά. Η Δικαιοσύνη θα πει ότι δεν είναι αρμόδια. Είναι ένα κόλπο γιατί κανείς δεν θα διερευνήσει τίποτα δηλώνοντας αναρμόδιος, θα έχουμε αποφατική σύγκρουση αρμοδιοτήτων όπως λέμε στα νομικά".

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την πολύωρη κατάθεσή του, είπε ότι έχει υποβάλλει αίτημα να έρθουν στη Βουλή όλα τα στοιχεία από την Δικαιοσύνη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. "Μας στέλνουν κάποια εδώ, ενώ στις ΗΠΑ στέλνουν τα πάντα" σημείωσε. "Εγώ ζήτησα όλα τα στοιχεία του ψηφιακού αρχείου της Novartis. Δεν μου αρκούν αυτά που υπάρχουν στο CD που διαβιβάστηκε στη Βουλή".

Η επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για προγραμματισμό εργασιών ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη, ενώ αύριο συνεδριάζει η Εξεταστική για την Υγεία με κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας Δ. Κρεμαστινού.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βενιζέλος, Πέρασα,venizelos, perasa