"Ναι" στην κλήση Π. Καμμένου στην Επ. Θεσμών από Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

Συνέχεια στο θρίλερ της κλήτευσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, δίνεται με τη γνωστοποίηση της απάντησης που έδωσε η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής σε σχετικό ερώτημα της Προέδρου της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιστημονική Επιτροπή

της Βουλής γνωμοδότησε θετικά στην κλήση Καμμένου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση πώλησης των 300.000 βλημάτων προς τη Σαουδική Αραβία.

Το αίτημα για να έρθει στην Θεσμών ο κ. Καμμένος, είχε αντικρούσει με επιμονή τόσο η κα. Χριστοδουλοπούλου όσο και η πλειοψηφία, από το περασμένο καλοκαίρι, όταν το έβαλε για πρώτη φορά ο βουλευτής Σπ. Λυκούδης, ενώ στη συνέχεια έθεσε και η ΝΔ.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διαπιστώνει ότι η ακρόαση προσώπων από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι υποχρεωτική αν τη ζητήσουν τα 2/5 των μελών της - γνωστό και ως "δικαίωμα της μειοψηφίας", το οποίο ισχύει μόνο για την Θεσμών.

Επίσης, αναφέρει ότι η κλήση προσώπων δεν έχει σχέση με το αν εκκρεμεί κοινοβουλευτικός έλεγχος διότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ασκεί αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ακόμη, αναφέρεται στις αρμοδιότητες της Θεσμών σε σύγκριση με την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, λέγοντας ότι η πρώτη έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να καλεί κρατικούς λειτουργούς, όπως και κάθε δημόσιο πρόσωπο.

Από τον περασμένο Ιούνιο, η υπόθεση αυτή είναι σε εκκρεμότητα, ενώ το θέμα τίθεται σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα