Βαρύς χειμώνας, πολεμικός μνημονιακός Δεκέμβρης

Το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι το δεύτερο πακέτο μέτρων των προαπαιτούμενων του μνημονίου πρέπει να έρθει και να ψηφιστεί το Δεκέμβριο. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται το ασφαλιστικό. Ο Κατρούγκαλος ενημέρωσε το πρωί την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα στο 2015 θα έχει κλείσει το θέμα της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού. Θυμίζουμε ότι ο Τσίπρας από την προηγούμενη Παρασκευή έχει

ζητήσει την παρέμβαση Παυλόπουλου για συναίνεση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η Γεροβασίλη την ώρα που ο Κατρούγκαλος ετοιμάζεται να φέρει τη λυπητερή για τις συντάξεις θυμάται να βγει να πει ότι έγινε επιτυχώς με ιδιωτικά κεφάλαια η ανακεφαλαιοποίηση των δύο συστημικών τραπεζών και θα χρειαστούν μόλις 5,7 δις από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ότι διατηρείται η ρύθμιση των 100 δόσεων και ότι προστατεύεται το 60% της πρώτης κατοικίας.

Είναι προφανές ότι η κίνηση της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή να βγει η κυβερνητική εκπρόσωπος να υπερασπιστεί ουσιαστικά το ψηφισμένο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα συνδέεται με το να χρυσωθεί το χάπι γι’ αυτά που έρχονται μέσα στο Δεκέμβρη. Ενώ, ταυτόχρονα οι πληροφορίες που υπάρχουν ουσιαστικά συνδέουν τις ανακοινώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου με την γεμάτη μουρμούρες, γκρίνιες και εσωστρέφεια κατάσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χτες.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες βουλευτές περί τους 30 υπολογίζονται που πήραν το λόγο έθεσαν προβληματισμό για τις τελευταίες εξελίξεις και αναφέρθηκαν στην παραίτηση Σακελλαρίδη που είχε ως αφορμή την κρίση συνείδησης του πρώην βουλευτή να ψηφίζει συνεχώς μνημονιακά μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο νομοσχέδιο που προκάλεσε μια διαγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ και μια παραίτηση δεν το υπερασπίστηκαν στη βουλή ούτε οι βουλευτές που το ψήφισαν καθώς δεν μπήκαν καν στον κατάλογο των ομιλητών, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν εμφανίστηκε στη βουλή να μιλήσει.

Στις μνημονιακές υποχρεώσεις που έρχονται μέσα στο Δεκέμβριο και με την κυβέρνηση σε κατάσταση νευρικής κατάρρευσης –γεγονός που απλά δεν φαίνεται κυρίαρχο στην συνολική εικόνα του πολιτικού σκηνικού επειδή είναι χειρότερο τσίρκο αυτή τη στιγμή η ΝΔ- , τον Τσίπρα να παρακαλάει τον Παυλόπουλο να παρέμβει στη ΝΔ επί της ουσίας για να στηριχτούν τα μέτρα που έρχονται, βόμβες να μπαίνουν στο ΣΕΒ και με τα τύμπανα του πολέμου μέσα στη γειτονιά μας (βλέπε Τουρκία-Ρωσία) που πάει το πράγμα; Στην οικουμενική μήπως;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα