Βαρουφάκης: Θα υποβάλουμε και νέα λίστα με μεταρρυθμίσεις - Τι απάντησε στον Ντάισελμπλουμ για την καθυστέρηση, τι λέει για την τρόικα

23:38 9/3/2015 - Πηγή: Antinews

Για σημαντικό βήμα προς την επίτευξη οριστικής συμφωνίας, έκανε λόγο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, απάντησε στα δημοσιεύματα ότι ο ίδιο μίλησε για δημοψήφισμα ή εκλογές καθώς και στο γεγονός ότι υπάρχει μια ασάφεια με τη λίστα μεταρρυθμίσεων τονίζοντας ότι θα υπάρξει και νέα

λίστα.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την μετά τον Ιούνιο εποχή, ενώ απέκλεισε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Σε ότι αφορά την Corriere de la Serra ανέφερε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των όσων είπε στη συνέντευξη κι έκανε λόγο για μαύρη σελίδα για τη δημοσιογραφία.

«Δεν έχουμε χάσει χρόνο. Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές άρχισε να εργάζεται, όχι μόνο να κυβερνά αλλά να προγραμματίζει το δρόμο αλλά και τις στάσεις και διαδικασίες που θα χρειάζονταν».

Με τη δήλωση αυτή επιχείρησε να απαντήσει ο Γ. Βαρουφάκης στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος νωρίτερα είχε πει ότι πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτε δύο εβδομάδες.

«Χρειαστήκαμε δύο εβδομάδες και τρία Eurogroup για να θέσουμε τα θεμέλια. Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να τρέχουμε τα υπουργεία μας και να έχουμε έναν κατάλογο αναθεωρήσεων και αλλαγών, δεν χάσαμε χρόνο αλλά ήμασταν ταχείς στα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε» απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.

Μιλώντας για το κείμενο που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα στον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «εμείς υποβάλαμε πρόταση επτά παραδειγμάτων, ήταν η πρώτη δόση των προτάσεων που υποβάλαμε, θα έχουμε ένα νέο πακέτο 7-8 προτάσεων για να εξηγήσουμε ποια θα είναι η τελική λίστα των προτάσεων που θα υποβάλουμε προκειμένου να δώσουμε ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Ακόμη έκανε λόγο και στο γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται στους θεσμούς ως τρόικα.

«Κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποίησαν τον όρο τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο μπορούμε να τους την στείλουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Οπως είπα στην πρώτη συνέντευξη τύπου ως ΥΠΟΙΚ οι τρεις θεσμικοί φορείς είναι θεσμοί στους οποίους ανήκουμε και ως μέλη αυτών των θεσμών θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές και είναι θεσμοί από τους οποίους έχουμε δανειστές. Η ιδεά ότι θα έχουμε την Τρόικα να εμφανίζεται με μεγάλο αριθμό τεχνοκρατών για να επιβάλουν προγράμματα που απέτυχαν αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, θα κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας να τους δώσουμε πληροφορίες που χρειάζονται. Είμαστε ανοιχτη χώρα και τους περιμένουμε».

Η εικόνα των τριών θεσμών να μας επιβάλουν ως άλλο παιχνίδι εξουσίας αυτό που θέλουν, αυτό δεν υπάρχει πια, συμπλήρωσε.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα