Βαράει διάλυση η Χρυσή Αυγή!

Σε ένα αδυσώπητο εμφύλιο με ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς και ποιος ξέρει τι άλλο που δεν ξέρουμε, έχει αποδυθεί η Χρυσή Αυγή τις τελευταίες εβδομάδες. Η διαγραφή Μπούκουρα, πριν αυτός ανεξαρτητοποιηθεί από μόνος του και η φυγή του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου από την οργάνωση, έχουν προκαλέσει έντονη αναταραχή ενώ φήμες λένε ότι υπάρχει σφοδρή σύγκρουση του Ν. Μιχαλολιάκου με το «παιδί του» το Ηλία Κασιδιάρη.

Στη Λάρισα ο Χ. Αλεξόπουλος έχει εξαφανιστεί, δεν εμφανίζεται ούτε στη δουλειά του ενώ έτερος υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή τον βρίζει από το πρωί ως το βράδυ ζητώντας του να παραιτηθεί για να αναλάβει ο ίδιος. Επίσης, η Χρυσή Αυγή διαδίδει ότι ο πρώην βουλευτής της πήρε 450.000 ευρώ για να φύγει από το κόμμα, αλλά δε λέει κανείς ποιος τα έδωσε αυτά τα χρήματα.

Όσο για τον Στάθη Μπούκουρα, αυτός έχει εξαπολύσει επίθεση κατά των πρώην συντρόφων του, λέει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τα εγκλήματα της οργάνωσης ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν απειλές εναντίον της οικογένειάς του.

Ο Μπούκουρας, από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, υπογράμμισε ότι η Χρυσή Αυγή του χρωστά, χάρη στις ψήφους που έφερε, και όχι εκείνος, ενώ τόνισε ότι αυτός φέρθηκε αντρίκια, αντίθετα με τους πρώην συντρόφους του.

«Η Χρυσή Αυγή μου χρωστάει και δεν της χρωστάω. Εδώ και καιρό διαφωνούσα με την Χρυσή Αυγή και συζητούσα με τον κ. Κούγια το ενδεχόμενο να αποχωρήσω. Ο συνήγορός μου με έπεισε τότε να παραμείνω, γιατί όπως μου είπε, ήταν άδικο να επιβαρύνω την θέση των άλλων κατηγορουμένων, με τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η αποχώρησή μου. Ενώ εγώ έδειξα αυτήν την αντρίκια συμπεριφορά, αυτοί οι οποίοι φωνάζουν για τον πατριωτισμό και τον ανδρισμό τους, έκαναν δηλώσεις σε βάρος μου, που δεν τις περίμενα ποτέ», είπε.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν καθώς ενισχύεται το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων βουλευτών οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες και θέλουν να γλιτώσουν το τομάρι τους.

Παράλληλα φαίνεται ότι αποχωρούν πλέον μαζικά από την Χρυσή Αυγή διάφορα στελέχη και πυρήνες που εντάσσονται στο Εθνικό Μέτωπο.

Όπως έχει γραφεί πρόσφατα, το Εθνικό Μέτωπο, έχει ως σήμα τον μαίανδρο, είναι εθνικιστές, υποδέχονται τελευταίως μέλη που έχουν αποσκιρτήσει από τη Χρυσή Αυγή, διαθέτουν πολυτελή γραφεία , επιδιώκουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τιμούν τις εμφυλιοπολεμικές επετείους, έχουν χρίσει υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές και θα ανακοινώσουν υποψηφίους για τις ευρωεκλογές.Επίσης, καταδικάζουν τις «εγκληματικές πράξεις» της Χρυσής Αυγής, δεν θέλουν μετανάστες στην Ελλάδα, απλώνουν δίκτυα συνεργασίας και προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, καθώς και σε οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ρόλο οργανωτικού έχει αναλάβει ο Δ. Γκρίλας, παλαιό στέλεχος της ΧΑ. Στην Πάτρα, επτά στελέχη της ΧΑ προχώρησαν ήδη στο Εθνικό Μέτωπο

Παράλληλα αρχίζει να γίνεται έντονα διακριτή η διαφοροποίηση των ... soft βουλευτών της ΧΑ (Κούζηλος, Γρέγος, Ζησιμόπουλος, Μπαρμπαρούσης,Κουκούτσης, Αρβανίτης) οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν άνθρωποι του στενού πυρήνα του Μιχαλολιάκου και δεν θέλουν να χαρακτηριστούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στο μεταξύ, ο Ν. Μιχαλολιάκος στέλνει συνεχώς μηνύματα και συνεντεύξεις από το κελί του δηλώνοντας «παρών» στο κόμμα του που φέρεται να θέλει να οικειοποιηθεί η ομάδα Κασιδιάρη.

(Antinews με πληροφορίες από το «Βήμα» και το «Πρώτο Θέμα»)

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα