Τσίπρας: Όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδα-Κύπρου και το διεθνές δίκαιο, θα έχει συνέπειες

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου,με αντικείμενοτην αξιολόγηση της κατάστασης και τον συντονισμό των ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - Ν. Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Διαψεύδει το ΥΕΘΑ δημοσιεύματα περί μεταφοράς στρατευμάτων στο Ανατ. Αιγαίο

«Πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», επισημαίνει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

«Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘'ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019'' η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019», διευκρινίζει το υπουργείο.

Στο Λουξεμβούργο αύριο,ο Κατρούγκαλος

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μεταβεί αύριο, στο Λουξεμβούργο όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Συμβούλιο, ο Υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδη, πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με τις παράνομες κλιμακούμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και να συζητήσει μαζί τους την αναγκαία αντίδραση της ΕΕ.:

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα