Τσίπρας: Οι πατριώτες είμαστε εμείς

Μια ομιλία -όχι απλώς προεκλογική- αλλά ωσάν να εκφωνείτο στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη, με οξείς τόνους και μηνύματα περί πατριωτισμού.

Πατριώτες είμαστε εμείς που συνήψαμε συμφωνία με την πΓΔΜ υπηρετώντας τα συμφέροντα της χώρας, ήταν το "φόντο" της πρωθυπουργικής παρέμβασης με την οποία "κατακεραύνωσε" τη Ν.Δ, ταυτίζοντάς τη ούτε λίγο- ούτε πολύ με ακροδεξιά στοιχεία, χρυσαυγίτες και "εθνικόφρονες".

Η βρίθουσα αιχμών για τη Ν.Δ και τον κ. Μητσοτάκη ομιλία του κ. Τσίπρα, είχε μεγάλη δόση ρητορικής περί "Αριστεράς".

Πρέπει να επανέλαβε τον όρο "εμείς στην Αριστερά" και "παράταξη της Αριστεράς" περί τις δεκαπέντε φορές απευθυνόμενος στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Τους αποκάλεσε πάντως και "Μακεδόνες- Μακεδόνισσες" υπεραμυνόμενος της συμφωνίας των Πρεσπών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μόνο όταν εφαρμόσει η πΓΔΜ τη Συμφωνία θα είναι σε θέση να ενταχθεί σε διεθνείς οργανισμούς.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να θέσει και τα γνωστά –πλέον- εκλογικά διλήμματα: Εμείς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ο "αντικοινωνικός" Κ. Μητσοτάκης που μας κουνάει το δαχτυλο ως εθνικούς μειοδότες.

Επανήλθε στην "φαρέτρα" του κ. Τσίπρα το αντιμνημονιακό στοιχείο, υπό την έννοια ότι "το πρόγραμμα που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ιδιοκτησία του" αλλά ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα από τα μνημόνια μια ώρα αρχύτερα.

Κατονόμασε παράλληλα και την Κατερίνα Νοτοπούλου ως το πρόσωπο που θα "συσπειρώσει" γύρω από την υποψηφιότητά της τις προοδευτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε μεταξύ άλλων για:

Ν.Δ- Κ. Μητσοτάκη

*Έβαλαν τη χώρα στη περιπέτεια των μνημονίων και της χρεοκοπίας. Εμείς την απελευθερώσαμε. Δε θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό.

*Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς;Τον παρακολουθεί καθημερινά όλη η Ελλάδα. Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα.

*Τον ακούει όλη η Ελλάδα να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής. Τον ακούει δηλαδή να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις. Μια τέτοια γραμμή είναι που νομιμοποιεί στελέχη της ΝΔ, να συναγελάζονται με χρυσαυγίτες σε διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

ΝΔ έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο. Βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση. Δεν ήρθε το 4ο μνημόνιο. Δεν ήρθε η περικοπή των συντάξεων.Και τελικά, τι τους έμεινε;Ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες.

*Αλλά αλήθεια, για δείτε κάτι εθνικόφρονες…Που στο εξωτερικό δηλώνουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά στο εσωτερικό διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Που ο αρχηγός τους περιόδευσε σε Βερολίνο και σε Βρυξέλλες, μπας και του δώσει κάποιος διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις θα κοπούν.

Κυβέρνηση

*Και αν σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι δεν είναι μόνο γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αλλά γιατί το καταφέραμε αυτό προστατεύοντας, ταυτόχρονα, τους πιο αδύναμους και ξαναφέρνοντας πίσω τη δικαιοσύνη.

*Δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα.

*Το τέλος των μνημονίων, η 21η Αυγούστου του 2018, δεν μας χαρίστηκε από κανέναν

*Κυβερνάμε από το 15 και αυτή είναι η αιτία που ζούμε την έξοδο από τα μνημόνια, τις τελευταίες μέρες.

*Ποιος δικαιώνεται τρία χρόνια μετά το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ;Οι Έλληνες και η κυβέρνηση τους ή αυτοί που τους κουνούσαν το δάχτυλο επιδεικτικά;

*Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015.

Γιατί εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική.Δεν κάναμε ποτέ το μνημόνιο, δικό μας πολιτικό πρόγραμμα.

Μακεδονικό

*Εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος ων Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας.

*Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, τη προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

*Η γειτονική χώρα, όταν και μόνο όταν ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων της που ορίζει η συμφωνία, θα ενταχθεί στους διεθνείς θεσμούς και θα αναγνωρίζεται παγκόσμια με τη νέα της Συνταγματική ονομασία.

*Πατριωτισμός είναι η έγνοια για την πρόοδο και τη συλλογική ευημερία της δικής σου πατρίδας. Δεν είναι η καταστροφή μιας άλλης πατρίδας.

*Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη δική σου πατρίδα, και να θυσιάζεσαι γι’ αυτή. Όχι να μισείς άλλες πατρίδες.

Αριστερά

*Εγώ, εμείς όλοι, η Αριστερά, σε όλες τις στιγμές της Ιστορίας, και με όλες της τις εκφράσεις, έχουμε αποδείξει την αγάπη μας για την πατρίδα. Με αγώνες και με θυσίες. Όχι με τραμπουκισμούς και με τρίκυκλα. Με αίμα και στη πρώτη γραμμή του μετώπου για τη πατρίδα και τη λευτεριά.Όχι δίπλα στο κατακτητή και στις κυβερνήσεις του.

*Δεν πουλάει, λοιπόν, η αριστερά τη Μακεδονία.Σώζει η αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας.

*Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στη παράταξη της αριστεράς. Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα με την έγνοια εκείνη, που σε κάνει να δεις καθαρά ότι το συμφέρον της δικής σου χώρας απαιτεί τη συνεργασία και τη φίλια με το γείτονα.

*Πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις, απέναντι στο τέρας του φασισμού.

*Πατριωτισμός είναι να μην ξεχνάς την Κύπρο και αυτούς που την πρόδωσαν.Εθνικόφρονες δήλωναν και εκείνοι.Αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο και τη γέμισαν με φυλακές και τόπους μαρτυρίου, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της. Αυτοί και οι απόγονοι τους είναι που σήμερα φωνάζουν "Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία"

Γιατί, τελικά, ο πραγματικός τους εχθρός είναι η ίδια η Δημοκρατία.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews