Προσαγωγές έξω από το Παλέ ντε Σπορ που θα μιλήσει ο Τσίπρας

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον

εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στουςς αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.


Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

«Φρούριο» το Παλέ Ντε Σπορ με 2000 αστυνομικούς

Σαν να είμαστε στην περασμένη ΔΕΘ είναι το σημερινό σκηνικό στην Θεσσαλονίκη εν όψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στις 19:30 στο Παλέ Ντε Σπορ το οποίο αποστειρωθεί με την αστυνομία να έχει κάνει φραγμούς μέσα αλλά και έξω από το Συνεδριακό Κέντρο.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό» ενώ την ίδια στιγμή έχουν εξαγγελθεί εδώ και μέρες πως θα υπάρχουν συγκεντρώσεις. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση «κατέβασε» στους δρόμους κάτι παραπάνω από 2000 αστυνομικές δυνάμεις όπως ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, αλλά και την Αύρα προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουEleftherosTypos.gr οι αστυνομικές δυνάμεις αριθμούν περισσότερους από δυο χιλιάδες άνδρες. Μεταξύ αυτών είναι άνδρες των ΜΑΤ (18 διμοιρίες από Άρτα, Γιάννενα, Μαγνησία, Γρεβενά, Ημαθία, Κοζάνη, Λάρισα, Ξάνθη), της ΟΠΚΕ (11 διμοιρίες), της ασφαλείας και ένστολοι όλων των ειδικοτήτων που από τις 5 το απόγευμα έχουν αποστειρώσει το Παλέ.

Κλείνουν και το ΑΠΘ

Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, ‘«οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00’».

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα