Τσίπρας: Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, χαρακτηρίζοντας μάλιστα κρίσιμη δημοσκόπηση τις ευρωκάλπες της 26ης Μαΐου.

Ο

κ. Τσίπρας επέμεινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το στρατηγικό του πλάνο αναφορικά με τον χρόνο των εθνικών εκλογών, για τις οποίες μάλιστα δήλωσε ότι ...δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. και την ερώτηση που του έθεσε για έτερο υπουργό που έκανε διακοπές με σκάφος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει πρόβλημα με το πού κάνουν διακοπές οι υπουργοί του.

Αναμενόμενη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο σημείωσε ότι έχει "βαθιά αντικοινωνική ατζέντα". Με αφορμή και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει περί 7ήμερης εργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε για τον πρόεδρο της Ν.Δ. "Για όποιον είδε το βίντεο καταλαβαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι που του ξέφυγε για αυτό και οι επικοινωνιολόγοι του τον απέτρεψαν από το να έρθει να μιλήσει μαζί μου. Για να μην του φύγουν τέτοια μαργαριτάρια. Με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του θέλει να οδηγήσει σε εργασία- λάστιχο".

Μεταξύ άλλων είπε για:

Ν.Δ- Κ. Μητσοτάκη

* Να τον κατηγορήσω για πολιτική ακραίου νεοφιλελευθερισμού ή για την πολιτική αήθεια που τον διακρίνει;

* Κάθε φορά που φέρνουμε θετικό μέτρο μιλούσε για προεκλογικά δώρα. Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες και τα μέτρα είναι μόνιμα. Δεσμεύεται ότι τα υποστηρίζει; Είναι προεκλογικές παροχές και δεν εγγυάται τη μονιμότητα ή είναι λαϊκισμός; και τότε γιατί τα ψηφίζει;

* Η συκοφαντία για τον πατέρα μου κατακάθεται σαν αλήθεια. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξαναγίνει.

* Οι εκλογές είναι τον Οκτώβρη του 2019

* Ο δημοσιονομικός χώρος είναι 1,2 εκατ ευρώ.

* Είναι ολόκληρη επιπλέον σύνταξη για συντάξεις έως 500 ευρώ. Το κάναμε και το 2016.

* Τα μέτρα ελάφρυνσης θα μπουν στην αγορά και θα δώσουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

* Αν τα μέτρα που ψηφίζουμε ήταν μέτρα που δημιουργούσαν προοπτικές για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, θα αντιδρούσαν οι αγορές. Δεν αντέδρασαν.

Διακοπές- σκάφη

* Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Το 15Αύγουστο του 2018 φιλοξενήθηκα σε σκάφος συνεργάτιδάς μου, το έγραψαν "Τα Νέα" δεν το διέψευσα.

* Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη.

* Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη και δεν έχω κουμπάρο κάποιον υπόδικο διωκόμενο που έχει 7 εφημερίδες και σταθμούς για να κάνει τοξική κριτική όλη μέρα στην κυβέρνηση

Εκλογές

* Τα δείγματα που έχω είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015.

* Οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι. Ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει σε εθνικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης

* Εκτιμώ ότι ο Σύριζα θα κερδίσει τις εκλογές και θα δούμε παταγώδη κατάρρευση της πολιτικής απάτης περί περιπάτου και κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Τουρκία

* Οι κινήσεις τους δεν έχουν στρατηγικό βάθος, όσο για το γεωτρύπανο, δεν έχουν μεγάλες τεχνικές δυνατότητες, η προσπάθεια είναι τζούφια

ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας ζει εκτός τόπου και χρόνου

Για έναν πρωθυπουργό "εκτός τόπου και χρόνου" κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha". Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει την απάντηση που του αξίζει σε όλες τις κάλπες.

"Την Τετάρτη χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές "ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του". Τώρα που συνειδητοποίησε ότι θα χάσει, τις λέει δημοσκόπηση. Και σε 12 μέρες που θα μιλήσουν οι πολίτες, θα μας πει ότι "έλαβε το μήνυμα". Δώδεκα μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε μια λέξη για τους νέους και τη μεσαία τάξη. Ούτε μια λέξη για την πρωτοφανή ανομία και την υπερφορολόγηση. Ούτε μια λέξη για την Υγεία και την Παιδεία που κατέστρεψε. Δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

"Η μόνη ειλικρινής στιγμή του επηρμένου κ. Τσίπρα, ο οποίος έλεγε ψέματα πιο γρήγορα και από τη σκιά του ήταν όταν ομολόγησε ότι δεν έχει πρόβλημα εάν και κάποιοι υπουργοί του κάνουν μυστικά διακοπές με θαλαμηγούς. Προφανώς γιατί ο ίδιος έδωσε το καλό παράδειγμα. Στις 26 Μαΐου ο πιο αλαζόνας πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ ο τόπος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει σε όλες τις κάλπες. Του ευχόμαστε από τώρα καλές διακοπές", αναφέρει η οδός Πειραιώς.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα