Τσίπρας καλύπτει Παπαγγελόπουλο και Παππά - ΣΥΡΙΖΑ: Βάλτε στο κατηγορητήριο και τον Παππά

Ο Αλέξης Τσίπρας "υποβάθμισε" τις αποκαλύψεις στην προανακριτική επιτροπή και το περιεχόμενο των συνομιλιών Παππά - Μιωνή από το Μεσολόγγι όπου περιοδεύει σήμερα μεν , αλλά εγκαταλείποντας την χθεσινή γραμμή του κόμματος περί "αντιπερισπασμού" της Ν.Δ λόγω της λίστας χρηματοδότησης των ΜΜΕ με τα 20 εκατ, επί τη ουσίας αναβάθμισε το "διακύβευμα" του ...αντιπερισπασμού που χρεώνει στην Κυβέρνηση, μιλώντας συνολικά

για την Οικονομία.

Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "σήκωσε" το γάντι στο αίτημα Πέτσα για διαγραφή του Νίκου Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τη Ν.Δ αντί να "ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει".

Εκτός "κάδρου" τα 20 εκατ- Εντός γενικώς ... η Οικονομία

ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του βάδισε μεν στη γραμμή που έχει χαράξει από χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδίδοντας τις αποκαλύψεις σε προσπάθεια αντιπερισπασμού της Κυβέρνησης, μιλώντας για "μαφιόζικες πρακτικές" και "δήθεν σκανδαλολογία", μεν αλλά έθεσε ως αιχμή την οικονομία, "βγάζοντας" από το κάδρο τα περί λίστας των 20 εκατ χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

"Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση", είπε προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός "βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Eλληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις".

ΣΥΡΙΖΑ: βάλτε Παππά στο κατηγορητήριο

Στα περί διαγραφής Παππά, απάντησε "κεντρικά" η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της:

"Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για "παρακράτος" και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα.

Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα