Τριπλό κρούσμα με ναζιστικό χαιρετισμό από Ισπανούς αθλητές

Συμβάν με ναζιστικό χαιρετισμό αλά Κατίδη από τρεις σφαιροβόλους συγκλονίζει τον ισπανικό στίβο ωστόσο η αντιμετώπιση από την αρμόδια ομοσπονδία ήταν εντελώς διαφορετική.

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν από μια φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο κι αποτύπωνε τρεις Ισπανούς σφαιροβόλους να χαιρετούν ναζιστικά κατά το γεύμα αθλητών που προπονούνταν σε αθλητικό κέντρο . Οι Ντανιέλ Μαρτίνεζ (26 χρονών), Κάρλος Τομπαλίνα (28 ετών) και ο ανήλικος Χοσέ Λορένσο Ερνάντεζ φωτογραφήθηκαν με προτεταμένο το δεξί χέρι και το αριστερό στο χέρι της καρδιάς.

Αυτό ήταν . Η φωτογραφία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και η ομοσπονδία αποφάσισε να τους καλέσει σε απολογία και να τους αποκλείσει αρχικά από κάθε δραστηριότητα για 15 ημέρες.

Οι τρεις αθλητές από την πλευρά τους κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από τα κοινωνικά δίκτυα ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν κάθε ναζιστική διάθεση στην κίνησή τους αποδίδοντάς την σε ένα αστείο της στιγμής που πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών φρόντισε να αναρτήσει μια φωτογραφία σε λογαριασμό του που τον έδειχνε να αγκαλιάζει στους ώμους έναν έγχρωμο άνδρας γράφοντας από κάτω «Για όλους εσάς που με λέτε Ναζί δείτε το».

Οι τρεις αθλητές το απόγευμα της Τρίτης παρουσιάστηκαν μπροστά στην Επιτροπή της Ισπανικής ομοσπονδίας για να δώσουν εξηγήσεις. Μάλιστα ο ανήλικος συνοδευόταν από μέλος της οικογένειάς του. Όλοι του υποστήριξαν ότι αστειεύτηκαν με την κίνηση αυτή η οποία δεν περιείχε καμία πολιτική χροιά. Οι άνθρωποι της Ισπανικής Ομοσπονδίας δέχθηκαν τους ισχυρισμούς των αθλητών κι ότι δεν είχαν πρόθεση να πληγώσουν κανένα. Έτσι την γλίτωσαν με μια γραπτή παραδοχή του σφάλματός τους που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες καθώς και την μη συμμετοχή τους στο ισπανικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα