Τρέμουν μαζική συμμετοχή και Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη

Μια εβδομάδα απομένει για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και μπορεί το ενδιαφέρον να μην είναι μεγάλο από την πλευρά του κόσμου, αλλά κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν τη διαδικασία.

Η εκλογή αρχηγού από το λαό είναι το πιο δημοκρατικό βήμα, ειδικά σε σχέση με τους μηχανισμούς που βγάζουν επικεφαλής στα κλειστά συνέδρια με τις λίστες και τις κουβέντες πίσω από την πλάτη.

Η επιχείρηση υποβάθμισης των εκλογών είναι στην ουσία εσωτερικό σαμποτάζ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουAntinewsη πλευρά της

Χαριλάου Τρικούπη, δηλαδή η Φώφη Γεννηματά και η παρέα της επιδιώκουν να πάει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος.

Είναι οξύμωρο αλλά η πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ θέλει να «κλείσει» την εκλογική διαδικασία εκτιμώντας ότι αν δεν ψηφίσουν πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρη νικήτρια. Αν σπεύσουν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν ανήκουν στην κεντροαριστερά τότε είναι σίγουρο ότι θα έχει πρόβλημα καθώς δεν θα μπορεί να τους ελέγξει.

Σε συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη Χαριλάου Τρικούπη με τη συμμετοχή των Κ. Λαλιώτη, Χρ. Πρωτόπαππα, Δ. Ρέππα, Μ. Όθωνα αλλά και του «δεξιού» μεγαλοεκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, αποφασίστηκε να χτυπηθούν οι υποψηφιότητες που κάνουν τη Γεννηματά να μην αισθάνεται σιγουριά.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι πρώτη στον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά ο αντίπαλός της θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν τελικά θα κερδίσει τις εκλογές.

Αυτός που φοβούνται περισσότερο στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά εκφράζει τη νέα γενιά, άφθαρτων πολιτικών που δεν έχουν βαρίδια και δεν έχουν αναλάβει κρατικές ή υπουργικές θέσεις. Σε δεύτερη μοίρα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης που δοκιμάστηκε αλλά κρίθηκε λίγος με το Ποτάμι και ο Καμίνης που δεν μπορεί να λέει ότι θα σώσει την κεντροαριστερά όταν δεν μπόρεσε να κάνει ούτε κατ’ ελάχιστο καλύτερη την Αθήνα.

Αν στο δεύτερο γύρο αντιμέτωποι είναι η Φώφη με τον Νίκο Ανδρουλάκη καλά γνωρίζοντες λένε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά ανοικτό, όσο ποσοστό κι αν πάρει η σημερινή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο. Αν μάλιστα η συμμετοχή είναι μεγάλη, ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες, αυτό σημαίνει ότι μπαίνει κι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και είναι απρόβλεπτοι. Είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που ψηφίζει αντισυστημικά, βαρέθηκε τα ίδια πρόσωπα, βαρέθηκε την κομματική καμαρίλα, τους «διορισμένους» αρχηγούς. Φάνηκε αυτό για πρώτη φορά με τον Σαμαρά και μετά με τον Κυριάκο που βγήκε παρ’ ότι ο Μεϊμαράκης ήταν το φαβορί.

Τη μεγάλη συμμετοχή και τον Ανδρουλάκη τρέμουν στη Χ. Τρικούπη γι’ αυτό και σπεύδουν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να… πολεμήσουν και τα δύο… ζιζάνια, και τους δύο εχθρούς της Φώφης. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το δημοσίευμα του Χατζηνικολάου για τον Σημίτη. Ανέσυρε μια υπόθεση 15ετίας κατά του Σημίτη εντελώς τυχαία μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και ο στόχος προφανής. Η απαξίωση του χώρου της κεντροαριστεράς που βεβαίως έχει πολλές αμαρτίες να σηκώσει στην πλάτη της, είναι απαραίτητη ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι, και όσοι απομείνουν να ψηφίσουν Φώφη.

Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να κρατήσει στην επικαιρότητα την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου και είναι σίγουρο ότι θα βγουν κι άλλα θέματα αντίστοιχα.

Ο χώρος, όπως προείπαμε, έχει πολλά βαρίδια τα οποία σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε να βαραίνουν και τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Διότι δεν μπορεί να είναι πίσω από τη Φώφη ο Λαλιώτης, ο Πρωτόπαππας, ο Ρέππας, όλος ο πράσινος μηχανισμός και ο «δεξιός» Χατζηνικολάου και να το παίζουν άμωμες παρθένες. Όμως, θα έκαναν τα πάντα, ακόμη και να ταΐσουν με σανό τον κόσμο τους προκειμένου να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατόν πιο απαξιωμένες.

Από την αρχή δεν ήθελε μεγάλη συμμετοχή η Φώφη. Έκοψε την ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία θα ψήφιζαν χιλιάδες νέοι που σίγουρα δεν θα επέλεγαν την ίδια.

Απαξίωσε το πρώτοdebateκαι στο δεύτερο εμφανίστηκε σαν κουρδισμένη μηχανή μη τυχόν και κάνει λάθος, λες και είχε υποβολέα.

Έκλεισε συμφωνία με τον Θεοδωράκη για να τον διασώσει πολιτικά και αυτός να την στηρίξει. Και είναι η πιο συστημική από τους υποψήφιους με επιχειρηματίες μεγάλου βεληνεκούς από πίσω της και με τον κομματικό μηχανισμό να την προωθεί όσο κανέναν. Όταν οι άλλοι πάνε να πολεμήσουν με λιανοτούφεκα αυτή πολεμά με κανόνια.

Στην πιάτσα ακούγονται πολλά. Ότι η Φώφη είναι η εκλεκτή του Μαξίμου γιατί την έχουν… μια χαψιά. Ότι ο Τσίπρας δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση έναν… αντι - Τσίπρα της κεντροαριστεράς, όπως ο Ανδρουλάκης παρουσιάζεται.

Ότι, επίσης, οι μηχανισμοί και οι εκδότες σαν τον Χατζηνικολάου δεν θα ήθελαν να αναλάβει τον ενιαίο φορέα κάποιος που δεν είναι του χεριού τους. Κάποιος που είναι αντισυστημικός και όπου πάει λέει ότι θα συγκρουστεί με τα κατεστημένα.

Και σίγουρα δεν θέλουν κάποιον που στις εθνικές εκλογές θα τον έχουν ανάγκη για να σχηματιστεί κυβέρνηση με τον «εκλεκτό» τους Τσίπρα.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ανούσια για όσους δεν έχουν σχέση με την Κεντροαριστερά. Έχουν, όμως, τεράστια σημασία. Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε εθνικές εκλογές και το 2020 ενδεχομένως κι άλλες κάλπες με απλή αναλογική. Ένα τρίτο κόμμα ισχυρό, με σημαντικό ποσοστό, με νέο αρχηγό και με μια διάθεση να αλλάξει θα αποτελέσει μήλον της έριδος για τους μεγάλους. Αλλά και θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Μια Φώφη με ένα κόμμα στο 7% καθηλωμένο, χωρίς φρεσκάδα, με το πασοκικό κατεστημένο να είναι ξανά στο παρασκήνιο, δεν θα έχει καμιά παρέμβαση. Και κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τα θέλω της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά έχει κάθε λόγο να μη γίνει ο ενιαίος φορέας και να του κλέψει ψηφοφόρους. Γι’ αυτό και θα κάνει τα πάντα να κρατήσει τη Φώφη στα πράγματα.

Πολλά κρίνονται την επόμενη Κυριακή και σίγουρα το δίδυμο που θα μπει στο δεύτερο γύρο ενδεχομένως να γίνει ο εμβρυουλκός σοβαρών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρέμουν, Ανδρουλάκη, Χαριλάου Τρικούπη,tremoun, androulaki, charilaou trikoupi