Τρέμει μπροστά στη νίκη του Σύριζα ο Μεϊμαράκης

13:48 7/8/2015 - Πηγή: Antinews

Οι υποκριτές στην πολιτική είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Κόμματα, υπουργοί, βουλευτές είναι από τα πλέον υποκριτικά όντα στον πλανήτη Ελλάδα, κι όχι μόνο. Και το αποδεικνύουν κάθε φορά που πρέπει να αποφασίσουν για κάτι μεγάλο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το εκλογικό σύστημα το οποίο γίνεται λάστιχο ανάλογα με το ποιος κυβερνά, με το ποιος έχει την κυριαρχία.

Καλή ώρα τώρα που είναι η Αριστερά στα πράγματα και η ΝΔ στη γωνία. Μαθαίνουμε

ότι ο Μεϊμαράκης σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση για πιο αναλογικό σύστημα. Συγκεκριμένα το μπόνους των 50 εδρών το πρώτο κόμμα των εκλογών να μην το παίρνει ολόκληρο αλλά ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει. Για παράδειγμα, αν κάποιο κόμμα παίρνει πάνω από 38% - 40% να παίρνει και τις 50 έδρες. Αν όμως παίρνει 30% ή και κάτω να παίρνει το μπόνους αλλά λιγότερες έδρες π.χ. 30 και τις υπόλοιπες να τις μοιράζονται αναλογικά τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Δε λέμε, καλή πρόταση ώστε και το πρώτο κόμμα να κερδίζει κάτι και το σύστημα να είναι πιο αναλογικό και πιο δίκαιο. Άλλωστε, απλή αναλογική ανόθευτη και χωρίς περιορισμούς δύσκολα μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα γιατί θα γίνουμε… Ιταλία.

Όμως, γιατί τώρα η ΝΔ το σκέφτηκε; Γιατί δεν το έκανε πριν από μερικά χρόνια όταν ήταν πρώτο κόμμα; Δεν είναι υποκριτικό να προτείνεις κάτι που θα περιορίζει το πρώτο κόμμα που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί δεν το έκανε η ΝΔ όταν αυτή ήταν στην πρώτη γραμμή και θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα; Είναι υποκριτικό και όσο και σωστό να κρίνεται ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα.

Αυτά για τη ΝΔ γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Το νέο εκλογικό σύστημα μπορεί να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές αν το ψηφίσουν τα 2/3 της Βουλής και αυτό για να γίνει πρέπει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα κόμματα σίγουρα θα ψήφιζαν υπέρ γιατί τα συμφέρει ένα τέτοιο πιο αναλογικό σύστημα.

Η Αριστερά λοιπόν που είχε ως πάγιο αίτημα από τη Μεταπολίτευση και μετά την απλή και ανόθευτη αναλογική γιατί κάνει την πάπια; Ο Αλέξης Τσίπρας γιατί δεν κάνει πραγματικότητα των όνειρο χιλιάδων αριστερών που ζητούσαν μετ’ επιτάσεως ένα τέτοιο σύστημα που δεν θα είναι καλπονοθευτικό και θα εκπροσωπεί περισσότερο τους πολίτες;

Τώρα που είναι πρώτο κόμμα γιατί κωφεύει στις προκλήσεις των άλλων κομμάτων; Γιατί δεν το συζητά καθόλου; Γιατί δεν επιλέγει τουλάχιστον αυτή την πρόταση της ΝΔ που έχει μια δίκαιη πλευρά αν και δεν είναι απλή αναλογική;

Κάθε φορά που ένα κόμμα είναι στην εξουσία ξεχνά το παρελθόν της, το δίκαιο, το λαό, την εκπροσώπησή του και λειτουργεί κατά πώς το συμφέρει.

Έτσι το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών και απορούμε όλοι γιατί δεν υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι να πιστέψουν τους πολίτες και οι πολίτες αυτούς.

Επιτέλους, ας αποφασίσουν κάποια στιγμή να κάνουν κινήσεις θωράκισης του πολιτικού συστήματος. Ας συνεννοηθούν όλοι ώστε να μην είναι η υποκρισία το βασικό χαρακτηριστικό όλων των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου.

Αλλά ειδικά της αριστεράς που πουλάει ηθική και καθαρότητα. Έλεος πια με την ξεφτίλα του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα