Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για ισχυρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Με μήνυμα του στο twitter ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να λάβει ισχυρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των Δημοκρατικών για το θέμα.

"Aσχολούμαστε με τον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, και πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!", αναφέρει

ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Donald J. Trump✔@realDonaldTrump

Dealing with @LindseyGrahamSC and many members of Congress, including Democrats, about imposing powerful Sanctions on Turkey. Treasury is ready to go, additional legislation may be sought. There is great consensus on this. Turkey has asked that it not be done. Stay tuned!

34,9 χιλ.

4:37 μ.μ. - 13 Οκτ 2019

Στ. Μνούτσιν: Οι κυρώσεις μπορούν να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία

Με δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν, έκανε γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία, αναφέρει το abcnews. ¨Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το επόμενο δευτερόλεπτο” είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι "αρχικά αυτές οι κυρώσεις μπορεί να είναι μικρές και στη συνέχεια να μεγιστοποιήσουν την πίεση, έτσι ώστε να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία”.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, σήμερα Κυριακή θα υπάρξει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό το πρόεδρο Τραμπ για το ζήτημα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα