Τούρκοι οι επτά νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά των Οινουσσών

Τούρκοι πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη σήμερα βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Πλήρωμα σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά δώδεκα άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρείς γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των

θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι.

Μυτιλήνη: Ιδιαίτερα αυξημένες οι ροές προσφύγων και μεταναστών

Συνολικά 289 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα έως τις 11:00 σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Από αυτούς, 111 ήρθαν σε ακτές της Λέσβου, 33 στη Χίο και 145 στη Σάμο.

Χθες, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι ροές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, σε 24 ώρες πέρασαν 648 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς 273 στη Λέσβο, 76 στη Χίο και 299 στη Σάμο.

Επιχείρηση αποσυμφόρησης της Μόριας, 350 αλλοδαποί αιτούμενοι ασύλου μεταφέρονται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα

Μετακίνηση 350 αιτούντων άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης του νησιού. Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του ελληνικού στρατού. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά, και από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ας σημειωθεί ότι ήδη 108 αλλοδαποί αναχώρησαν την περασμένη Τετάρτη ενώ 247 έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συνολικά στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ συνολικά στην ευρύτερη περιοχής της πόλης της Μυτιλήνης με τους 40.000 μόνιμους κατοίκους, ζουν περί τους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκοι, Οινουσσών,tourkoi, oinousson