Τουρκικά ΜΜΕ: Μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο [βίντεο]

Το Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ANKA, τουρκικής κατασκευής, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά μέσα χαρακτηρίζουν την απόφαση εξοπλιστεί το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας που βρίσκεται στο Αιγαίο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου ΑΝΚΑ ως «εξέλιξη που θα «τρελάνει»»

την Ελλάδα».

Όπως αναφέρεται, σκοπεύουν να γεμίσουν το Αιγαίο με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είναι παραγωγής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, ΤΑΙ, που ειδικεύεται στην αεροπορία, με σκοπό την απόκτηση πλήρης υπεροπλίας στην εποπτεία όλου του Αιγαίου αλλά και της ανατολικής Μεσογείου.

Μέχρι τώρα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γνωστά ως ΑΝΚΑ, χρησιμοποιούνταν από τη στρατοχωροφυλακή και το στρατό ξηράς, ενώ τώρα -με βάση συμφωνία που υπογράφηκε με την εταιρεία κατασκευής τους και το πολεμικό ναυτικό- θα πετούν και θα επιτηρούν και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Τα ΑΝΚΑ δεν φέρουν όπλα, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στο Αφρίν της Συρίας και ανήκουν στο γαμπρό του Ερντογάν, σύζυγο της μικρότερης κόρης του, Μπαϋρακτάρ.

Η εξέλιξη αυτή, τράβηξε το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων, που συνδυάζουν τη χρονική συγκυρία της συμφωνίας αυτής με την ένταση που επικρατεί τελευταία με την Ελλάδα λόγω των Ιμίων.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα