Τουλάχιστον 7 νεκροί σε νέο μακελειό στις ΗΠΑ

00:58 6/8/2012 - Πηγή: Antinews

Σε ναό Σιχ (μονοθειστική θρησκεία που απαντάται κυρίως στην Ινδία) στο Oak Creek, Milwaukee, των ΗΠΑ εξελίχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα) της Κυριακής ένα ακόμα τραγικό περιστατικό μαζικής επίθεσης.

Τουλάχιστον επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, έχουν αναφερθεί νεκρά από την επίθεση. Κανείς ακόμα δεν έχει πλήρη εικόνα του ακριβή αριθμού των νεκρών, των τραυματιών, ακόμα και των εμπλεκομένων δραστών.

Ο Bradley Wentlandt, αρχηγός

της αστυνομίας της κοντινής πόλης του Greenfield, ανέφερε πως τακτική ομάδα αστυνομικών εφόρμησε στο ναό όπου εκτυλίσσονταν κατάσταση ομηρίας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί γύρω στις 10:30 π.μ. την Κυριακή.

Ανέφερε επίσης, πως έχουνε βρεθεί τρία πτώματα έξω από το ναό και τέσσερα μέσα, ενώ και ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς, αλλά μάλλον δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Οι μάρτυρες μιλάνε για μια χαοτική κατάσταση, ενώ πληροφορίες λένε πως ο αρχιερέας του ναού είχε καταφέρει να κρυφτεί σε μια τουαλέτα και να ειδοποιήσει με το κινητό του ότι υπήρχαν τουλάχιστον 30 άτομα στο ναό. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Froedtert στο Wisconsin δήλωσε πως τουλάχιστον τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν εκεί, ένας στο χειρουργείο, ένας στη ΜΕΘ και ένας υπό παρακολούθηση.

Κι ενώ οι οικογένειες των εμπλεκομένων παραμένουν στο σκοτάδι για την τύχη των αγαπημένων τους, ήδη το γεγονός επαναφέρει τον αναβρασμό που ξεκίνησε με τη σφαγή στην Aurora κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Batman, σε ότι αφορά τη νομοθεσία περί οπλοκατοχής. Ειδικά στην εν λόγω περίπτωση, εγείρεται και το θέμα των εγκλημάτων μίσους, λόγω του θρησκευτικού χαρακτήρα του στόχου.

Είμαστε ακόμα στην αρχή της διερεύνησης του εν λόγω περιστατικού.

TopGunZ, από Al Jazeera και Huffington Post

http://www.huffingtonpost.com/2012/08/05/wisconsin-shooting-sikh-temple_n_1744256.html#28_line-of-ambulances

http://www.aljazeera.com/news/americas/2012/08/201285171125839928.html

Keywords
Τυχαία Θέματα