Τώρα θυμηθήκατε να κάνετε αντιπολίτευση κύριε Μεϊμαράκη;

«Αρχηγική» εμφάνιση έκανε στη Βουλή ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα των προγραμματικών προκειμένου να δείξει για άλλη μια φορά πόσο μάγκας είναι. Σε μια ομιλία που, πάντως, ήταν προεκλογική αφού τελικά άσκησε κριτική στον Τσίπρα για θέματα τα οποία καλώς ή κακώς η κοινωνία, ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις 20 Σεπτέμβρη.

Αντί

λοιπόν να ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους του για να κερδίσει πόντους στην κούρσα διαδοχής μήπως θα έπρεπε να μιλήσει ως αρχηγός της ΝΔ, έστω και προσωρινός, που κατάλαβε το χαστούκι των εκλογών και πάει παραπέρα; Και να αφήσει στην άκρη τα γελάκια, τις μαγκιές και τις ατάκες σύγκρουσης με τον Τσίπρα. Άλλωστε έχουν καταδικαστεί όλα αυτά, προς τι η συνέχιση μιας τακτικής που δεν βγάζει πουθενά τη ΝΔ και που τελικά κακό της κάνει;

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, έκανε η επίθεση... φιλίας στην κυβέρνηση Σαμαρά την οποία στήριζε συνεχώς και μόνο που δεν έβγαλε και εικόνα του πρώην πρωθυπουργού να τη φιλάει μέσα στη Βουλή. Αν και θα έπρεπε να το κάνει εδώ που τα λέμε αφού σ' αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι μιλά ως αρχηγός κόμματος σε προγραμματικές δηλώσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου όσον φορά το χρέος ουσιαστικά επαναλαμβάνει όσα είχαν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι η συμφωνία που έφερε είναι χειρότερη ως προς το ενδεχόμενο κουρέματος, το οποίο αποκλείεται ρητά.

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο του χρέους με το νέο δανεισμό και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι δεν καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. «Σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, εσείς δεν θέλετε την συναίνεσή μας».

Μπα, γιατί δεν τα έλεγε όλα αυτά πριν μερικούς μήνες και εβδομάδες; Εμείς δεν γράφαμε ότι ο Σαμαράς έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία και την έβαλε σε μια τάξη; Η προηγούμενη κυβέρνηση με τον τότε υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα δεν είχε συμφωνήσει με τους δανειστές να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος μόλις ολοκληρωνόταν η αξιολόγηση; Η αξιολόγηση η οποία κόλλησε αργότερα στον Χαρδούβελη και καταστράφηκε από τον Βαρουφάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης έπρεπε να έχει στηρίξει εδώ και καιρό τον Σαμαρά που τον χτυπούσαν από παντού παρά το γεγονός ότι με πολιτικό και προσωπικό κόστος ήταν ο μόνος στα χρόνια του μνημονίου που έφερε αποτελέσματα. Τώρα γιατί ο κ. Βαγγέλας πέφτει στα... τέσσερα και αποθεώνει την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ; Μήπως είναι κάπως αργά; Μήπως απλά το κάνει για να κερδίσει ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές;

Αυτά δεν περνάνε εύκολα. Φτηνά κόλπα είναι και ανήκουν στο παρελθόν το οποίο υπηρετεί ο κ. Μεϊμαράκης. Πρέπει να το καταλάβει και να πάει παρακάτω και αυτός και το κόμμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα