Το βρόμικο παιχνίδι του Βενιζέλου εναντίον του Σαμαρά

13:54 4/4/2012 - Πηγή: Antinews

Ένα πολύ ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και του Αντώνη Σαμαρά παίζουν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος. Η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για επιπλέον μέτρα 1,5% του ΑΕΠ ή 3 – 3.3 δις την περίοδο 2012-2014, μέτρα που δεν αναγράφονταν

στο κείμενο του Μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά… παρεισέφρησαν αργότερα, είναι ενδεικτική του βρόμικου πόκερ που παίζεται πίσω από την πλάτη του κόσμου.

Κεντρικό ρόλο σ’ αυτά τα παιχνίδια έχει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος αφού με την Τρόϊκα εκβίασαν τη ΝΔ με το δίλημμα της χρεοκοπίας, για να πάρουν την υπογραφή της, τελικά αποδείχθηκε ότι είχε άλλους σκοπούς.

Αν πράγματι τα μέτρα 1,5% του ΑΕΠ έχουν μπει μετά την υπογραφή του Μνημονίου αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική απάτη ολκής. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο νέος τσάρος της Οικονομίας, Φ. Σαχινίδης εξέδωσε μια ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών.

Όπως γράφει λοιπόν η ανακοίνωση: «Οι παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ, και οι οποίες θα προκύψουν μέχρι το 2014, σε καμία περίπτωση δεν αφορούν νέα μέτρα ή ‘‘νέες παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων’’, όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, το 1,5% του ΑΕΠ προκύπτει από το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής και τις βελτιώσεις στη φορολογική διοίκηση… Οι προβλέψεις αυτές, στο σκέλος των εσόδων, υπάρχουν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα τα μέτρα της πάταξης της φοροδιαφυγής βρίσκονται στο συνολικό πίνακα παρεμβάσεων – πίνακας 3.11 στην εισηγητική του ΜΠΔΣ που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2011». Επιπλέον, έχουν συμπεριληφθεί και στο επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο 2011 από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο πίνακας που αναφέρεται στην ανακοίνωση περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής ύψους 3 δις αλλά αναφέρονται στην περίοδο 2013-2015. Για τη φετινή χρονιά μέχρι το 2014 δε λέει τίποτε. Το λέει η εκ των υστέρων προσθήκη στο Μνημόνιο. Επίσης, το ΔΝΤ επιβεβαιώνει την προσθήκη τονίζοντας ότι τα μέτρα μέχρι το 2014 είναι 7% κι όχι 5,5% που ισχυρίζεται ο Σαχινίδης.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν επιπλέον μέτρα και ότι ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 3 δις ευρώ, περισσότερα από τα ποσά που αναγράφονταν στο κείμενο που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο με μεγάλη πλειοψηφία προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Ποια είναι λοιπόν η τακτική του κ. Βενιζέλου; Αφού φαίνεται ότι έκανε μια «λαθροχειρία» και κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσος θα είναι ο λογαριασμός, έδωσε άλλο κείμενο στη ΝΔ κι άλλο στους ξένους. Μόλις ψηφίστηκε το Μνημόνιο, ενέταξε επιπλέον μέτρα 1,5% του ΑΕΠ ανεβάζοντας στα ουράνια το ύψος των μέτρων για τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι θα χάσει πανηγυρικά στις εκλογές, επιχειρεί να δεσμεύσει το Σαμαρά με μέτρα που ο τελευταίος δεν γνώριζε όταν ψήφιζε το Μνημόνιο.

Πάνω στο παραποιημένο κείμενο που έβαλε την υπογραφή του ο κ. Σαμαράς θα στηριχθεί η επιχειρηματολογία της τρόικας αμ

Keywords
Τυχαία Θέματα