Το τρίγωνο Δημαράς – Τσίπρας – Κουβέλης

Υπάρχει συζήτηση ανάμεσα σε Τσίπρα – Δημαρά; Αναμφισβήτητα ναι, και έχει γίνει και δημόσια. Αφορούσε και το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Άρμα Πολιτών; Ναι, αφορούσε και αυτό, αλλά πρωτίστως ήταν τα πολιτικά θέματα. Είναι προχωρημένη η συζήτηση; Είναι σε καλό επίπεδο. Έχει κλείσει συνεργασία και έχουν μοιραστεί θέσεις; Όχι, σε καμία περίπτωση.

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση ανάμεσα σε Τσίπρα

και Δημαρά. Επομένως «πληροφορίες» ότι ο Δημαράς έκλεισε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Επικρατείας (άρα φροντίζει μόνο για τον εαυτό του) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε αν συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με το Άρμα Πολιτών, θα γίνει με όρους πολιτικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κόμματα και όχι προσωπικής ένταξης ή συνιστωσών.

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα όσων άρχισαν τις διαρροές; Ότι ο Τσίπρας αρχίζει και μαζεύει κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί αριστερό αντιμνημονιακό πόλο, που είναι σε αντιπαράθεση με τον κυβερνητισμό του ΠΑΣΟΚ και όσων θέλουν να αποτελέσουν εταίρο του ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας. Μία ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Άρματος Πολιτών ακυρώνει τους σχεδιασμούς για κόμματα – αναχώματα.

Την ίδια ώρα και ο Κουβέλης συνεχίζει τις συζητήσεις με το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ, και κυρίως με τους Β. Οικονόμου και Μ. Γιομπαζολιά που έχουν ενταχθεί στο Άρμα Πολιτών. Σημειώνεται ότι ο Κουβέλης την Δευτέρα απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει μέρος το κόμμα του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, δηλώνοντας ότι αποκλείεται «η συμμετοχή της ΔΗΑΡΙ σε όποιο σχήμα προβλέπει προγραμματικές συμφωνίες, συγκλίσεις και ιδεολογικές συμπτώσεις». Ωστόσο την Τετάρτη στη Βουλή ζήτησε να βρεθεί «κοινός πoλιτικός τόπος» για να βγει η χώρα από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα