Το τέλος του Καραμανλή

Ο λαός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε. Και είπε ότι δεν ανέχεται να του επιβάλουν οι μονίμως απόντες από τις μεγάλες μάχες, το νέο πρόεδρο και τον τρόπο που θα ασκήσει πολιτική.

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια νίκη μακριά από πολιτικές οικογένειες. Γόνος μιας τέτοιας οικογένειας είναι και ο νέος αρχηγός, συνεχίζοντας την παράδοση που υπάρχει στην Ελλάδα να μην ξεφεύγει το πολιτικό σκηνικό από μια άτυπη οικογενειοκρατία που συνεχίζεται επί δεκαετίες.

Ωστόσο, πρόκειται για μια μεγάλη

νίκη της ανεξάρτητης φωνής του κάθε Νεοδημοκράτη και της κάθε Νεοδημοκράτισσας. Έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε συγκεκριμένους υποψήφιους οι επιλογές τους ήταν περιορισμένες. Και επέλεξαν την καλύτερη λύση για το κόμμα και για τη χώρα. Η νίκη του Κυριάκου μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν αν η ΝΔ θα μπορέσει να είναι ένα ισχυρό κόμμα στην αντιπολίτευση κι αν θα μπορεί να βάλει τις βάσεις για να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Γράφαμε ότι η επιλογή Μεϊμαράκη θα γυρίσει πολύ πίσω την παράταξη, όχι γιατί είχαμε κάποιο μένος εναντίον του, αλλά γιατί βλέπαμε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να είναι ένα κόμμα που απλά θα υπάρχει χωρίς παρέμβαση και έρμαιο του Τσίπρα.

Ο κόσμος μίλησε και είπε ότι θέλει μια ΝΔ δυνατή στην κοινωνία και τη Βουλή, που θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Είπε ότι η ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας ηγεσίας. Και είναι βέβαιο ότι μεταξύ των δύο μονομάχων ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει αυτά τα προσόντα. Πρέπει τώρα να προχωρήσει με προσεκτικές κινήσεις στη δημιουργία ενός ισχυρού και ελκυστικού κεντροδεξιού κόμματος που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα συνθέτει ιδέες. Που δεν θα εκδικηθεί κανέναν και δεν θα διαγράψει κανέναν. Σε αντίθεση με το τι σκεφτόταν να κάνει ο κ. Μεϊμαράκης και το επιτελείο του.

Ο λαός μίλησε και είπε ότι δεν θέλει άλλους πολιτικούς γελωτοποιούς να διασκεδάζουν τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Δεν θέλει άλλους χαχανούληδες να παίζουν ενώ η ΝΔ και η χώρα διαλύονται. Ότι δεν θέλει άλλους οσφυοκάμπτες που κάθε φορά που θα βλέπουν τον Αλέξη θα υποβάλλουν τα σέβη τους.

Οι νεοδημοκράτες μίλησαν και είπαν ότι δεν μπορούν να ανέχονται υπόγειες διεργασίες, επιχειρηματικά deal για να κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για πολλά χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ. Μετά από την «επανάσταση» του κόσμου της ΝΔ, για δεύτερη φορά από το 2009, θα πρέπει να σιωπήσουν όλοι οι υβριστές, οι πονηροί, οι σφουγγοκωλάριοι του εκάστοτε αρχηγού ή σωτήρα, τα πολιτικά παρτάλια που τόσο καιρό είχαν μετατρέψει τη Συγγρού σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους έκλεισαν το στόμα και τους κόπηκαν τα χαμόγελα. Για σκεφτείτε. Το Μαξίμου ήθελε όσο τίποτε να γίνει αρχηγός ο Βαγγέλας. Το γεγονός ότι θα έχουν παγώσει γιατί πλέον η ΝΔ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο κόμμα είναι μια πρώτη μεγάλη ήττα για τον Τσίπρα.

Και για σκεφτείτε και κάτι άλλο, σχολιάστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το ποιοι κίνησαν τα νήματα για να βγει πάση θυσία ο εκλεκτός τους, αλλά τώρα την πάτησαν. Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά από τις εκλογές, καλεσμένος είναι ο… Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Προφανώς κάποιοι ήταν σίγουροι ότι καλούσαν το νέο αρχηγό της ΝΔ. Τι κρίμα, τους χαλάσαμε τη συνταγή που είχαν φτιάξει για μια κεντροδεξιά αποδυναμωμένη και παιχνιδάκια στα χέρια του Αλέξη και του Πάνου…

Όμως, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει και δύο ακόμη σημαντικές πτυχές. Πρώτον, επιτεύχθηκε χάρη στην ωριμότητα που επέδειξε η πλευρά της ΝΔ που χαρακτηρίζεται «σαμαρική». Ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε άνοιξε τα χαρτιά του και προέταξε την ενότητα της παράταξης σε κάθε περίπτωση. Όμως, οι άνθρωποι που έφτυσαν αίμα χρόνια τώρα για να σώσουν τη χώρα δεν άντεχαν όλο αυτό το πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης που πήγαινε να υπογραφεί. Δεν άντεχαν να βλέπουν τον Μεϊμαράκη να συμβιβάζεται με τον ολετήρα της χώρας, με αυτόν που έριξε τη μοναδική κυβέρνηση που είχε κάνει κάτι για τον τόπο στα χρόνια του μνημονίου.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό επίτευγμα που έφερε η νίκη Μητσοτάκη είναι ότι σήμανε το τέλος του Καραμανλισμού. Προσοχή, όχι του Καραμανλισμού που δημιούργησε ο Εθνάρχης αλλά του «Καραμανλισμού» που δημιούργησε ο ανιψιός. Ο κρυμμένος εδώ και χρόνια στην ησυχία της Ραφήνας και των λοιπών τουριστικών προορισμών που επέλεγε κάθε λίγο και λιγάκι. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Όχι» στα πολιτικά κομπρεμί του κ. Καραμανλή και της παρέας του με τον κ. Τσίπρα.

«Όχι» στους διάφορους Αντώναρους, Βουλγαράκηδες, Ιωαννίδηδες, Στυλιανίδηδες και τα λοιπά πολιτικά πτώματα που νόμιζαν ότι με το όνομα μπορούν να ξανακερδίσουν το κόμμα και να συνεχίσουν την καταστροφή που άφησαν μισή το 2009.

«Όχι» στους διάφορους επικοινωνιολόγους της συμφοράς, πολιτικούς αναλυτές – λαδωμένους ποντικούς που εδώ και καιρό ήθελαν σώνει και καλά να ξαναφέρουν τον Καραμανλή στο προσκήνιο ενώ αυτός βαριέται να κουνηθεί. Ο… πρόεδρος της καρδιάς μας, όπως πολλοί Καραμανλικοί φωνάζουν, μας τέλειωσε κύριοι.

«Όχι» στους εντολείς που πιστεύουν ότι με το να διατάζουν ποιος θα γίνει πρόεδρος μπορούν να κάνουν πρόβατα τον κόσμο της ΝΔ. Οι νεοδημοκράτες απέδειξαν ότι δεν είναι πρόβατα για να τα βάζει στο μαντρί κανένας Καραμανλής και κανένας Μεϊμαράκης.

«Όχι» στους… Γαλλομαθείς οπαδούς μιας λογικής που λέει ότι ο ψευτοτσαμπουκάς θα ξανακάνει τη ΝΔ μεγάλη. Ο κόσμος θέλει ιδέες, καθαρές πολιτικές, όραμα κι όχι κρυμμένα πίσω από την ανεπάρκειά τους ανθρωπάκια και μαριονέτες.

«Όχι» τέλος στους ιδιοκτήτες. Η ΝΔ είναι μαγαζί γωνία, κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να το δώσουν ακόμη και αντιπαροχή κερδίζοντας την εύνοια του Τσίπρα, μερικές θεσούλες στο κράτος (βλέπε Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος και κάποιοι άλλοι «κολλητοί» που έγιναν ξαφνικά ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κόσμος της ΝΔ απέδειξε την ωριμότητά του. Μετά από την απόφαση του 2009 για το ποιος θα είναι αρχηγός του, τώρα έδειξε ότι θέλει ένα άλλο κόμμα, μια διαφορετική παράταξη. Και θα το πετύχει. Θα επανέλθει στην εξουσία διότι απλά είναι η μοναδική λύση για τη χώρα.

Antinews

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα