Το «σαπάκι», το... ελλιπές ρεπορτάζ του Βαξεβάνη και οι ύβρεις κατά του Σαμαρά

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στον Πειραιά, ειδικά στο Πέραμα και η υπόθεση του πλοίου που βούλιαξε και μόλυνε τον Σαρωνικό έρχεται να τα βγάλει στη φόρα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που μόλυνε τις ακτές της Αττικής κι έχει προκαλέσει οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση λέγεται «Αγία Ζώνη Ναυτιλιακή Εταιρεία”. Ανήκει σε μία άλλη ναυτιλιακή, την FOS Petroleum της οικογένειας Κουντούρη, με έδρα στο Πέραμα. Όπως διαπιστώνουμε από τον

ισολογισμό της για το 2014, με υπογραφή 30ής Απριλίου 2015, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της FOS Petroleum είναι ο Θεόδωρος Κουντούρης, και αντιπρόεδρος του ΔΣ ο Φίλιππος Κουντούρης.

Όποιος μπαίνει στην ιστοσελίδα της εταιρείας διαπιστώνει πως ένα ακόμα μέλος της οικογένειας, η Ευαγγελία Κουντούρη, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της FOS Petroleum. Επίσης, ο Βασίλης Σταύρου αναγράφεται ως General Director of Maritime Section & Shipping Agency Office.

Από το επίσημο site φαίνεται επίσης ότι Shipping Agent είναι κάποιος ονόματι Μάνθος Γιουρτζόγλου ο οποίος έχει mail στο οποίο έρχονται όλα τα μηνύματα που αφορούν στο πλοίο – σαπάκι που βούλιαξε. Προφανώς έχει κι αυτός κάποιον σημαίνοντα ρόλο στην εταιρεία, πέραν της οικογένειας. Μπορεί επίσης να δει κανείς τα τρία πλοία που διαθέτει, δύο εκ των οποίων είναι ηλικίας 47 ετών και το άλλο είναι 41 ετών.

[photo_0]

Αυτό που μας προξένησε εντύπωση, ωστόσο, έρχεται από την ιστοσελίδα του γνωστού συριζαίου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος έχει αναρτήσει ένα ρεπορτάζ για το ποια είναι αυτή η εταιρεία. Έχει μπει κι αυτός στο site κι έχει πάρει στοιχεία, όπως και μια φωτογραφία που δείχνει ποιοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί. Όμως, ω του θαύματος από το ρεπορτάζ του δαιμόνιου δημοσιογράφου απουσιάζει το όνομα και η φωτογραφία του Γιουρτζόγλου. Δηλαδή πήραν τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της εταιρείας και αφαίρεσαν τη φωτό και το όνομα του εν λόγω κυρίου βάζοντας στη θέση της μια άλλη κυρία από το λογιστήριο.

Ο Γιουρτζόγλου… άφαντος στο ρεπορτάζ και αναρωτιέται κανείς γιατί έγινε αυτό; Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος και θέλησαν να τον κρύψουν;

[photo_1]

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Μάνθος Γιουρτζόγλου κατοικεί στο Πέραμα, είναι φανατικός οπαδός του Περαμαϊκού της οποίας πρόεδρος είχε διατελέσει και κάποιος από την οικογένεια Κουντούρη που είχε το «σαπάκι». Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Γιουρτζόγλου είναι συγγραφέας και ποιητής, έχει εκδώσει και βιβλία μάλιστα αλλά και ότι ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, είχε και εκπομπή στην ΕΡΤ Open σ’ εκείνο το περιβόητο εγχείρημα μιας ομάδας ανθρώπων που έκαναν επανάσταση όταν έκλεισε η ΕΡΤ.

Είχε όμως και πολιτική παρέμβαση γράφοντας: «Η δημοκρατία του Σαμαρά αναμφίβολα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ίσα – ίσα ο αποθανών δικτάτωρ και η παρέα του πολύ θα ζήλευαν «δημοκρατικές κυβερνήσεις του ΜΠΑΤΣΟΚ και της Νέας Δημοπρασίας….»

Και αλλού: «Η φασιστική συμμορία των ΣαμαράΒενιζέλου – Κικίλια και των ένστολων αληταράδων τους… θέλουν να καεί η Αθήνα, τους συμφέρει και θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό». Το 2014 τα έγραφε αυτά ο συγγραφέας και υπάλληλος στην «Αγία Ζώνη» κύριος Γιουρτζόγλου ο οποίος περιέργως «εξαφανίστηκε» στο ρεπορτάζ του Βαξεβάνη όπως είχε εξαφανιστεί και κάποιος κάποτε από μια λίστα Λαγκάρντ.

Να είναι συμπτώσεις; Γιατί αν δεν είναι τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα με τις άδειες που έπαιρνε το πλοίο για να μεταφέρει καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα