Έμποροι και επαγγελματίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη ΝΔ

H επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις επαφές του με τους πολίτες και να συνομιλεί πιο συχνά μαζί τους.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε δίπλα στους επαγγελματίες που στενάζουν από την υψηλή φορολογία και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και που είναι αναγκασμένοι να

ζουν με τον εφιάλτη του λουκέτου και της ανεργίας.

Προτίμησε ακόμη την παρέα των νέων παιδιών, αντί να αναλωθεί σε διάφορες συναντήσεις με κομματικά στελέχη της συμπρωτεύουσας. Και τα δύο τον διαφοροποιούν σημαντικά από τον Αλέξη Τσίπρα και ενισχύουν το πρωθυπουργικό προφίλ που θέλει να προωθήσει.

Τα σχόλια που ακούγονται στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τη φετινή παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είναι θετικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αμφίδρομη σχέση που θέλει να δημιουργήσει με τους πολίτες αποκτά διαρκώς νέους διαύλους επικοινωνίας, μέσα από την απευθείας επαφή με την κοινωνία που ο ίδιος επιλέγει, μακριά από στημένες εκδηλώσεις και κομματικές φιέστες, όπως κάνει δηλαδή ο σημερινός πρωθυπουργός.

Έμποροι και επαγγελματίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους πλέον στη ΝΔ για να μπορέσουν να ανασάνουν οι επιχειρήσεις τους από τα δυσβάσταχτα και άδικα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους.

Από όλα τα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης από όπου πέρασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι που τον πλησίασαν και του ζήτησαν να μειώσει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που τους πνίγουν. Το πρώτο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι η μείωση της φορολογίας, τονίζει σε κάθε ευκαιρία η Πειραιώς και διαβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει μάχη αν χρειαστεί, για να το κερδίσει.

Ο αρχηγός της ΝΔ έσπευσε πάντως να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, ότι όλοι αξιολογούνται και για αυτό δεν πρέπει να επαναπαύονται από τις δημοσκοπήσεις που παγιώνουν τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους να κάνουν περισσότερη δουλειά. Τους κάλεσε δε, να βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα και να επικοινωνούν τις θέσεις του κόμματος στην κοινωνία.

Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «δεν έχει σχέδιο» όπως λέει στους συνομιλητές του. Δεν υπάρχουν έγκαιρα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως έγινε και με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, η κυβέρνηση «δεν έχει σχέδιο» όσον αφορά στις επενδύσεις, και το χειρότερο όλων, δεν γίνεται απόδοση ευθυνών και δεν παραιτείται κανένας έστω από ευθιξία.

Ειδικά για τις επενδύσεις «το μότο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαφές και διατυπωμένο από τον ίδιο», έλεγε «γαλάζιο» στέλεχος. «Εγώ τις πιστεύω, εγώ μπορώ και να τις εφαρμόσω», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ειδικά μετά και τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» και της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα