Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές προς τη ΔΗΜ.ΑΡ

Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου ψάχνουν ήδη τους τρόπους με τους οποίους θα ανακόψουν το κύμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Πληροφορίες λένε ότι στην ιδεολογική – πολιτική πλατφόρμα που θα παρουσιάσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη, αφενός θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά της παραδοσιακής Αριστεράς αλλά και της Αριστεράς που «θέλει την Ευρώπη αλλά όχι τις δεσμεύσεις» «φωτογραφίζοντας» τη Δημοκρατική

Αριστερά και, αφετέρου, θα αναφερθεί στην ανάγκη επανένωσης, διεύρυνσης και ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γ. Φλωρίδη ενώ οι πληροφορίες θέλουν να έχει συνομιλήσει και με τον Αλ. Παπαδόπουλο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Φλωρίδης αλλά και αρκετοί συνομιλητές του θεωρούν ότι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή και η επανασύσταση της παράταξης πριν από τις εκλογές πάνω σε νέα ιδεολογικοπολιτική βάση αποτελεί προϋπόθεση για να συστρατευθεί ο ίδιος με ένα νέο εγχείρημα αλλά και πολλά στελέχη με τα οποία συνομιλεί καθημερινά, όπως η παλαιά ομάδα των εκσυγχρονιστών (Γ. Θωμάς, Γ. Νικολάου, Στ. Μανίκας κ.ά.). Εχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Βενιζέλος (όπως συζητούν πλέον και πολλοί κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ στις κατ’ ιδίαν κουβέντες τους) φέρεται να μην έχει εγκαταλείψει στο μυαλό του ακόμα και το σενάριο της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμά, ωστόσο, όπως επιβεβαιώνουν συνομιλητές του, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει μόνο μετά τις εκλογές και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος, εφόσον αποδειχθεί από την κάλπη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φθαρεί τόσο πολύ που δεν θα καταφέρει να σηκώσει το βάρος της ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης. Σημειώνεται πάντως ότι ο Γ. Φλωρίδης είχε προσκληθεί αλλά δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση που έκανε ο Α. Λοβέρδος παρουσιάζοντας τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα για το ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ίδιος και οι συνομιλητές του δέχονται συνεχείς πιέσεις και από τη Δημοκρατική Αριστερά. Από εκείνη την πλευρά τις επαφές τις κάνει ο Νίκος Μπίστης, οι πληροφορίες ωστόσο λένε και εκεί μία προεκλογική συμφωνία φαντάζει δύσκολη. Πάντως, ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει κινήσεις μόνο προς αυτήν την πλευρά, καθώς οι πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συζητήσει τις επόμενες ημέρες με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι δεν ενδιαφέρεται για να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η κίνηση αναμένεται να γίνει ειδικά αν ο Χρ. Παπουτσής κάνει τελικά πράξη την υποβολή της υποψηφιότητάς του.

Σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η Λούκα Κατσέλη είναι πλέον πολύ κοντά στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Λέγεται μάλιστα ότι έχει συνεννοηθεί με βουλευτές αλλά και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αγκάθι για να υλοποιηθεί μία τέτοια κίνηση είναι το οικονομικό ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι ονόματα όπως της Β. Παπανδρέου ή του Δ. Καρύδη δύσκολα θα «παίξουν» σε μία τέτοια κίνηση.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις ΒενιζέλουΛοβέρδου

 Στην τελική ευθεία πριν από την εκλ

Keywords
Τυχαία Θέματα