Το παρασκήνιο της παραίτησης Αβραμόπουλου

Προ ημερών έγινε μεγάλη συζήτηση και δόθηκε ιδιαίτερη προβολή στην παραίτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία της ΝΔ και κυρίως στο εάν είχε ενημερώσει ή όχι τον Αντώνη Σαμαρά.

Την προηγούμενη Κυριακή, μετά την ομιλία του κοινοτικού επιτρόπου στην Πολιτική Επιτροπή, οι στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι αιφνιδίασε τους πάντες και δεν το ήξερε ούτε ο Αντ. Σαμαράς.

Αντίθετα οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έλεγαν ότι αυτή η εκδοχή δεν ισχύει και πως ο Αντ. Σαμαράς ήταν απόλυτα ενήμερος.

Μεταξύ των δυο πλευρών υπήρξε διάσταση απόψεων, αλλά δεν είχαμε διπλωματικό επεισόδιο. Επειδή όμως ακολούθησε μεγάλη συζήτηση, έψαξα λίγο περισσότερο το θέμα και πληροφορήθηκα για μια μυστική συνάντηση του κοινοτικού επιτρόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ που ουδείς εκ των δημοσιογράφων που καλύπτουν την αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, πριν από την συνεδρίαση της Π.Ε. είχε έλθει νωρίτερα στην Αθήνα και πικραμένος όπως ήταν από την μη επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα και αφού συναντήθηκε με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και είπε πως είναι παρών, κατέβηκε στη Συγγρού.

Ανέβηκε στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ και είχε μια εκτενή συζήτηση για όλα με τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος προφανώς και δεν τον «πούλησε» και δεν αθέτησε καμία συμφωνία ώστε να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έγραψε η Κontra News της Κυριακής.

Μετά την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ε. για την Ελλάδα, συζήτησαν για τα εσωκομματικά και την πορεία της ΝΔ από εδώ και πέρα. Ο Δ. Αβραμόπουλος του είπε πως δεν έχει καμία διάθεση από τη στιγμή που είναι στις Βρυξέλλες ως επίτροπος και μάλιστα έχοντας κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, να παραμένει τύποις και αντιπρόεδρος του κόμματος.

Ο Αντ. Σαμαράς το βρήκε απόλυτα φυσιολογικό και στην ανακοίνωση του επιτρόπου ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του, ανέφερε στον Δ. Αβραμόπουλο να το πράξει όποτε αυτός κρίνει και άρα να επιλέξει και το χρόνο. Ο Δ. Αβραμόπουλος επέλεξε το ανώτατο κομματικό όργανο, κάτω από το συνέδριο, την Πολιτική Επιτροπή, για να ανακοινώσει την παραίτησή του, η οποία προφανώς και δεν αιφνιδίασε τον Αντ. Σαμαρά. Όλα ήταν συμφωνημένα...

Και πολύ περισσότερο δεν του έφυγε το στυλό από το χέρι, όπως κάποιοι έγραψαν…Μάλλον θα φύγει το στυλό από το χέρι πολλών, με την απόφαση για τις δυο θέσεις των αντιπροέδρων, για τον ορισμό των οποίων δεν βιάζεται και λέει: «είναι στη διακριτική ευχέρειά μου».

M.A.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα