Το παρασκήνιο της αντικατάστασης Σκουρλέτη από Τζανακόπουλο- Οι νέες αλλαγές Τσίπρα

16:37 2/9/2020 - Πηγή: Antinews

Μόλις μία ώρα πριν την ανακοίνωση της πρότασής του να αναλάβει νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Πάνο Σκουρλέτη για την πρόθεσή του να τον αντικαταστήσει.

Ακολουθήθηκαν δηλαδή "αστραπιαίες" διαδικασίες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Κουμουνδούρου, εκπλήσσοντας άπαντες

με την έκτακτη σύγκληση του "πρωινού καφέ" ο οποίος έγινε απογευματινός χθες και "έβγαλε" ανασχηματισμό, ξεκινώντας από τον γραμματέα του κόμματος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν από τις υποψηφιότητες που είχαν πέσει κατά καιρούς στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά εσχάτως, είχαν παρελάσει νέα ονόματα, εξ ου και η επιλογή Τσίπρα θεωρήθηκε "εκπληξη". Πρόκειται πάντως για στέλεχος που γνωρίζει καλά το κόμμα και κυρίως, διατηρεί καλούς διαύλους επικοινωνίας με όλες τις "τάσεις" ενώ αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου. "Χρυσή" ισορροπία στην παρούσα φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ όπου ο δυισμός στην κορυφή ( κόντρα Τσίπρα- Σκουρλέτη), είχε προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κόμμα, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης θα τοποθετηθεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στην θέση του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος τυπικά θα εκλεγεί από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , ως προβλέπεται, πιθανότατα το προσεχές σαββατοκύριακο.

Όπως πληροφορείται το Capital.gr πάντως, η "βόμβα" Τσίπρα στον χθεσινό "καφέ" για άμεση αντικατάσταση Σκουρλέτη, οδήγησε ουκ ολίγα κορυφαία στελέχη ( Βούτση, Τζανακόπουλο, Αχτσιόγλου ) να δηλώσουν πως θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο ευρύτερης ανακατανομής ρόλων εντός του κόμματος. Κοινώς, να μην δοθεί διάσταση "ξηλώματός" του.

Όλα τούτα θα συζητηθούν σήμερα στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει νωρίς το μεσημέρι ενώ αύριο θα συνέλθει και το Πολιτικό Συμβούλιο ( το κομματικό Όργανο που περιλαμβάνει και τους "συμμάχους").

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "ανασχηματισμός" Τσίπρα θα ανακοινωθεί μετά το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου.

Οι αλλαγές

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ανακάτεμα των θώκων στους τομεάρχες από τον κ. Τσίπρα, δεν πρόκειται να βρει τον Νίκο Παππά εκτός του "σκιώδους" υπουργικού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα κρατήσει ωστόσο τον "βαρύ" τομέα ευθύνης του Οικονομίας αλλά θα μετακινηθεί στο Υποδομών.

Τον τομέα Οικονομίας ή Ενέργειας θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μετά από την επιθυμία που έχει εκφράσει στον κ. Τσίπρα να μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

Χθες, ακούστηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανοί αντικαταστάτες του κ. Χαρίτση, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά δεν φαίνεται να "περπατάει" καμία από τις δυο υποψηφιότητες με τον κ. Τσίπρα να βρίσκεται και σε αναζήτηση άλλων πιθανών διαδόχων Χαρίτση.

Αναβολή συνεδρίου

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως χθες, δεν αιφνιδίασε μόνον με την πρότασή του για αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο αλλά και με την απόφασή του για νέα αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη έναν χρόνο.

Στο παρασκήνιο, είναι γνωστό ότι δινόταν η μάχη των "τάσεων", με τους προεδρικούς να επιμένουν στην ανάγκη να εξαντληθούν τα περιθώρια διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μέσω ψηφιακής μορφής ή "μεικτής" ( ορισμένοι δια ζώσης άλλοι μέσω τηλεδιασκέψεων).

Τελικώς, ο Αλέξης Τσίπρας "καθάρισε" χθες το τοπίο για την εκκρεμότητα αυτή που αποτελούσε ακόμη μια εστία εσωκομματικών καυγάδων.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα