Το μόνο που ανησυχούμε είναι μήπως ο Βαλλιανάτος συναντήθηκε με τον ...Τατσόπουλο

Τελικά, κάποιοι προσπαθούν να εξευτελίσουν τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Κάποιοι είδαν φως και μπαίνουν, άλλοι νομίζουν ότι θα σώσουν την Ελλάδα, μιμούμενοι τον Δελαπατρίδη, άλλοι είναι μαριονέτες ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων. Και κάποιοι φυσικά είναι είτε σκληροί κομματικοί που ούτε καν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης αλλά και της ίδιας της χώρας είτε είναι απλούστατα γραφικοί.

Καθίστε μόνο και σκεφτείτε όλοι

σας τι είδατε και τι ακούσατε τις τελευταίες ημέρες γύρω από τους υποψήφιους στις εκλογές. Εμείς τα βάζουμε κάτω και τραβάμε τα μαλλιά μας (ότι μας απόμεινε). Έχουμε και λέμε:

Η Ρένα Δούρου δηλώνει ότι τα σκουπίδια των μνημονιακών είναι διαφορετικά από των αντιμνημονιακών. Κι αμέσως εγώ πήγα στον σκουπιδοτενεκέ μου κι έβγαλα από τις σακούλες τα χαβιάρια, τα φουά γκρα και τις σαμπάνιες που έμειναν από το μεσημεριανό. Διότι που ξέρεις; να βγει η Δούρου και να μου μαζεύει τα σκουπίδια από το δρόμο;

Ακούσαμε τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο σε ένα μπαράζ αποκαλύψεων. Πότε μας είπε ότι είναι φορέας του AIDS. Μετά μας αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλοι γκέι υποψήφιοι και φτάσαμε στο αποκορύφωμα. Έχει κάνει έρωτα με λιγότερους από 9.000 άνδρες, υποστηρίζει. Αυτό μπορεί να σημαίνει φυσικά κανέναν, έναν ή και 8.999, αλλά τι μας νοιάζει; Για το μόνο που ανησυχούμε είναι μήπως συναντήθηκε με τον Τατσόπουλο τότε που εκείνος ... πήδαγε τη μισή Αθήνα.

Είδαμε όλοι τον Ποτάμι της Οργής του Σταύρου Θεοδωράκη να... σπάει τα φράγματα της διαπλοκής και να παρασέρνει το πολιτικό σύστημα κι ανατριχιάσαμε. Και τότε θυμηθήκαμε πόσο καλές σχέσεις είχε ο δημοσιογράφος με το σύστημα Σημίτη, μετά με το σύστημα Γ. Παπανδρέου και φυσικά με όλους τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Ψυχάρη.

Όμως, επειδή οι κατραπακιές έρχονται η μία μετά την άλλη, μαθαίνουμε ότι ένας ακόμη κολοσσός της δημοσιογραφίας, ένα άξιο τέκνο της αντιμνημονιακής Ελλάδας που τον... έπληξε η κρίση, ετοιμάζεται να φτιάξει κι αυτός κόμμα. Ο λόγος για τον παμμέγιστο Γιώργο Τράγκα ο οποίος, λέγεται, έχει πυκνώσει τις επαφές του με άλλους αντιστασιακούς που βγήκαν στο βουνό και πολεμάνε την τρόικα, τον Σαμαρά, τα μνημόνια, τους Γερμανούς και όλους τους κακούς που επιβουλεύονται τη χώρα μας. Και τότε ξαφνικά θυμήθηκα ότι ο Τράγκας είναι αυτός που με την τεράστια εκδοτική του επιτυχία, τη Χώρα, ήταν ο πρώτος σε διαφημιστική δαπάνη κατά την περίοδο 2004-2009. Θυμήθηκα ότι ο Γιώργαρος, ή "παππούς" όπως τον αποκαλούν, είναι αυτός που χρωστάει σε όποιον εργαζόμενο, έχει ασχοληθεί τα τελευταία 20 χρόνια με την ενημέρωση. Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος – επιχειρηματίες που κάνει μπίζνες με την αρρώστια του, δηλαδή τον διαβήτη, και μάλιστα παίρνει ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διαφημιστικά προγράμματα.

Και τότε ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια μου. Επιτέλους, είπα, ο νέος Παπαφλέσσας Γιώργος Τράγκας θα μας σώσει από τους Γερμανοτσολιάδες.

Μην ξεχάσω, στην ευτέλεια τη προεκλογικής διαδικασίας είδα τον Χαϊκάλη να παίζει νέο ρόλο, αυτόν του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής.

Είδα και τον δάκο και τη μουχρίτσα του Βενιζέλου να ξεραίνει την «Ελιά» ενώ είδα και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδο να στηρίζει Μπουτάρη. Είδα και τον Νικήτα, αλλά μάλλον όνειρο ήταν, να βάζει στο ψηφοδέλτιο ανανέωσης και ανατροπής την... Αννα Φόνσου, μπορεί και την Βάσια Τριφύλλη.

Θα δω και θα ακούσω κι άλλα ο άμοιρος. Να δω πόσο θα αντέξω, όμως.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα