Το google ο Μήτρογλου και το δίλημμα

Κάνοντας μια αναζήτηση με το όνομα “Μήτρογλου” στο Google βγήκαν περίπου 4.740.000 αποτελέσματα. Ασφαλώς δεν περιμέναμε την γνωστή μηχανή αναζήτησης για να επιβεβαιώσουμε ότι ο φορ του Ολυμπιακού και της Εθνικής είναι πολύ πιο δημοφιλής και όχι μόνο από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που παρεμπιπτόντως είχε

1.600.000 αποτελέσματα.

Ήταν όμως ακόμη μια απόδειξη ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο hot ονόματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και βέβαια δεν μιλάμε για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη. Το ερώτημα λοιπόν που κάνει ακόμη πιο «καυτή» την υπόθεση Μήτρογλου είναι το αν θα φύγει τώρα από τον Ολυμπιακό ή το επόμενο καλοκαίρι. Και λέμε «τώρα» γιατί το ότι θα φύγει είναι τόσο δεδομένο όσο και η παρουσία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το ερώτημα μπορεί να απασχολεί σε μορφή συζήτησης όλους τους ποδοσφαιρόφιλους αυτούς όμως που έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που πρέπει να πάρουν και τις αποφάσεις αφού ο παίκτης έχει συμβόλαιο ως το 2016.

Το θέμα της ρήτρας ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο διαπραγμάτευσης αφού οι ομάδες που μπορούν να την σπάσουν όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ, η Ίντερ έχουν την δυναμική και με το παραπάνω να καταβάλλουν στον Ολυμπιακό τα περίπου 8 εκ ευρώ.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να επιλέξουν είτε να τον κρατήσουν κάνοντας του αύξηση αποδοχών και ρήτρας ώστε το καλοκαίρι να τον πουλήσουν ακριβότερα είτε να τον δώσουν τώρα που «σφάζονται οι ομάδες στα πόδια του».

Η πρώτη λύση μπορεί να ακούγεται πολύ πιο προσοδοφόρα για την ομάδα του Πειραιά κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αρνηθεί ότι εμπεριέχει και μεγάλο ρίσκο αφού υπάρχει μπροστά μια μακρά αγωνιστική περίοδος και όλα μπορούν να συμβούν.

Από την άλλη η παραχώρησή του στην περίοδο του Ιανουαρίου θα φέρει πολύ και ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ θα στερήσει όμως από την ομάδα του Μίτσελ το βαρύ και απαραίτητο πυροβολικό για την πορεία στο Champions League. Τι επιλέγει ο Μαρινάκης λοιπόν. Μιλώντας με οικονομικά δεδομένα ο επίλογος είναι ένας.. Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει

Keywords
Τυχαία Θέματα