Το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν πιστεύουν στην θεωρία της εξέλιξης

10:16 2/1/2014 - Πηγή: Antinews

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν πιστεύουν στην θεωρία της εξέλιξης και θεωρούν ότι οι άνθρωποι υπήρχαν εξ αρχής με την παρούσα μορφή τους. Η έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι το 60 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι «οι άνθρωποι και άλλα πράγματα έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου», αλλά ότι το 33 τοις εκατό πιστεύουν ότι ήταν το μόνο ανθρώπινο είδος που πάτησε στη Γη.

Η μελέτη διεξήχθη από 21 Μαρτίου ως 8 Απριλίου 2013, με

αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.983 ενήλικων, ηλικίας 18 ετών και άνω. Έγινε μέσω σταθερών και κινητών τηλεφώνων και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον το περιθώριο λάθους ήταν μόνο τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Παραδόξως , από την ομάδα των ανθρώπων που πιστεύουν στην εξέλιξη, το 32 τοις εκατό πιστεύουν ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη φυσική επιλογή και περίπου 24 τοις εκατό πιστεύουν ότι , «ένα υπέρτατο ον καθοδήγησε την εξέλιξη των ζωντανών πραγμάτων για το σκοπό της δημιουργίας του ανθρώπου και άλλης ζωής με τη μορφή που υπάρχει σήμερα.

Το 78 τοις εκατό των Προτεσταντών πιστεύουν ότι οι άνθρωποι και άλλα ζώα εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το PEW, η πίστη στον δημιουργισμό έναντι της θεωρίας της εξέλιξης συνδέεται στενά με το θρησκευτικό υπόβαθρο και τη φυλή. Τα δύο τρίτα των λευκών ευαγγελικών Προτεσταντών δεν πιστεύουν στην εξέλιξη, ενώ το ήμισυ των μαύρων ευαγγελικών Προτεσταντών πιστεύουν.

Υπήρξε επίσης μια διαφορά μεταξύ της πίστης στην εξέλιξη έναντι του δημιουργισμού κατά τη μελέτη των πολιτικών κομμάτων. Επί του παρόντος, το 43 τοις εκατό των Ρεπουμπλικάνων πιστεύουν στην εξέλιξη και το 67 τοις εκατό των Δημοκρατικών πιστεύουν στην ανθρώπινη εξέλιξη. Το 2009, ένας μεγαλύτερος αριθμός Ρεπουμπλικάνων, το 54 τοις εκατό, πίστευε στην εξέλιξη και 64 τοις εκατό των Δημοκρατικών πίστευαν στην εξέλιξη.
Η μελέτη διερεύνησε επίσης τις διαφορές μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων, καθώς και τις διαφορές στη γλώσσα.

Διατύπωσαν το ερώτημα της εξέλιξης με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο ένας τρόπος ήταν «άνθρωποι και άλλα έμβια όντα» και ο άλλος τρόπος «ζώα και άλλα έμβια όντα». Βρήκαν ότι η αλλαγή των ζώων με τους ανθρώπους δημιουργούσε πολύ μικρή διαφορά στις πεποιθήσεις των ανθρώπων σχετικά με την εξέλιξη. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανόν από τις γυναίκες να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι/ζώα και άλλα έμβια όντα εξελίχθηκαν. Βρήκαν, επίσης, ότι όσοι είχαν κάποια ανώτατη εκπαίδευση πίστευαν στην εξέλιξη περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν είχαν.

http://www.pewforum.org/2013/12/30/publics-views-on-human-evolution/

Keywords
Τυχαία Θέματα