Παίξτε μπάλα

07:31 2/1/2014 - Πηγή: Antinews

Διάβασα μια είδηση που με συντάραξε. Τελειώνει, λέει, το συμβόλαιο του Σαμαρά και σκέφτεται να μετακομίσει στην… Ισπανία.

Ανησύχησα και σκέφτηκα αν το θέμα αφορά τον πρωθυπουργό και το συμβόλαιο που έκανε με το λαό, αρχικά το 2009 με τον κόσμο της ΝΔ και στη συνέχεια με τον ελληνικό λαό που τον εμπιστεύτηκε το 2012. Να τέλειωσε πριν την ώρα του αυτό το συμβόλαιο και γιατί άραγε να θέλει να μετακομίσει στην Ισπανία; Xειρότερα είναι εκεί τα πράγματα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ευτυχώς, διαβάζοντας

καλά την είδηση διαπίστωσα ότι το μικρό όνομα ήταν Γιώργος κι όχι Αντώνης και αφορούσε τον ποδοσφαιριστή της Σέλτικ ο οποίο μάλλον θα φύγει από τη Σκωτία και ήδη δέχεται προτάσεις από ομάδες της ισπανικής λίγκας. Του ευχόμαστε τα καλύτερα, καλός μπαλαδόρος είναι, τιμά τη χώρα μας στο εξωτερικό, κάνει και καλές ντρίπλες.

Το αυτό ευχόμαστε, πάντως, και για τον πρωθυπουργό μας. Όχι φυσικά να φύγει στο εξωτερικό, αλλά να κάνει καλές ντρίπλες και να βάλει και πολλά γκολ μέσα στο 2014. Θα χρειαστεί ένα σκορ… ασφαλείας το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάει στη ρεβάνς με πιθανότητες επιβίωσης και πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Οι εκλογές για την ΕΕ και για τις δημοτικές είναι το μεγάλο ντέρμπι για τον πολιτικό Σαμαρά και σίγουρα είναι πολύ πιο σκληρό από τα ντέρμπι του ποδοσφαιριστή Σαμαρά ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος πρωταθλητής Σκωτίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να κάνει πολλές ντρίπλες προκειμένου να ξεπεράσει τους τροικανούς αλλά και τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στα κάγκελα. Επίσης, καλείται να βάλει γκολ μέσα στην ελληνική προεδρία και με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος να είναι προ των πυλών.

Όμως, καλός είναι ο σέντερ φορ Αντώνης Σαμαράς, καλός και ο αμυντικός χαφ Στουρνάρας. Αλλά χρειάζονται και ορισμένοι άλλοι…χαφ προκειμένου να κάνουν παιχνίδι, να δημιουργήσουν ανάπτυξη και φαντασία στο παιχνίδι της κυβέρνησης. Χρειάζεται επίσης και καλός γκολκίπερ, σαν αυτόν τον Ρομπέρτο που παίζει στον Ολυμπιακό. Γιατί με τόσα γκολ που τρώει από τα 50 μέτρα η κυβέρνηση, σε λίγο θα γίνουμε ρεζίλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάρτε και κανέναν καλό αμυντικό κύριοι της κυβέρνησης για να κόβει και κανέναν επιθετικό. Και κυρίως, πετάξτε έξω εκείνο το «παρτάλι» τον Βενιζέλο που δε μπορεί ούτε μπαλιά να ανταλλάξει. Άσε που σε λίγο θα κατηγορηθεί για… στημένα παιχνίδια.

Μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν και στο επιτελείο της ομάδας – κυβέρνησης. Με τόσους επικοινωνιολόγους και θεωρητικούς δε βγαίνει το σύστημα κύριοι. Άμα δεν γίνει προπονητής κανένας της πιάτσας που ξέρει από ποδόσφαιρο και αφεθεί η ομάδα στα χέρια εκείνων που παίζουν μόνο Pro Evolusion Soccer στο Playstation, τότε ζήτω που καήκαμε. Μέχρι και το ροζ παλτό, ο Τσίπρας θα μας βάλει γκολ.

Πάνω απ’ όλα, όμως, ο κ. Σαμαράς πρέπει να τιμήσει το συμβόλαιο με το λαό, όπως έκανε και ο συνεπώνυμός του ποδοσφαιριστής. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική θα είναι θέμα χρόνου στο τέλος της περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα