Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει η «ταφόπλακά» τους

15:06 4/7/2015 - Πηγή: Antinews

Πριν από μερικές ημέρες ο Νίκος Φίλης πήγε σε δημοσιογράφους και τους είπε ότι αν επικρατήσει το «ναι» ο Τσίπρας θα κινήσει τις συνταγματικές διαδικασίες που προβλέπονται. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει τη λαϊκή εντολή. Επομένως, θα υπάρξει παραίτηση της κυβέρνησης και θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κάποιας κυβέρνησης ή θα πάμε σε εκλογές.

Εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι ότι

είχε υποσχεθεί ότι ο Τσίπρας τη Δευτέρα μας τελειώνει και του το θυμίζουμε για να μην το ξεχάσει διότι ακούγονται πολλά τις τελευταίες ώρες. Όπως π.χ. ότι αν ηττηθεί το «όχι» του Τσίπρα αυτός γαντζωμένος στην καρέκλα θα θελήσει να διασωθεί διώχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους όπως ο Βαρουφάκης ή ο Τσακαλώτος. Για τον Παππά κομματάκι δύσκολο διότι είναι η άλλη όψη του νομίσματος και με τον Τσίπρα θα πάνε μαζί στο βυθό.

Θα κάνει δηλαδή έναν ανασχηματισμό, ίσως πετάξει έξω του ψεκασμένους και με άλλες πολιτικές δυνάμεις θα θελήσει να συνεχίσει να κυβερνά και να εφαρμόσει την όποια συμφωνία υπογραφεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δημοψήφισμα αυτός το προκάλεσε και αυτό το χάος αυτός το δημιούργησε. Να θυμίσουμε επίσης ότι σκοπός της απόφασής του να προσφύγει στο λαό ήταν έναν και ήταν ύπουλος: Σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» με 50% ή 60% τότε θα μπορεί να πει στον κόσμο ότι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ απογειώθηκε κι ότι ο ίδιος είναι πανίσχυρος. Θα ερμηνεύσει δηλαδή την λαϊκή βούληση ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον ίδιο.

Αν λοιπόν σκέφτεται να κάνει κάτι τέτοιο τότε να αποδεχθεί και το αντίθετο. Δηλαδή ακόμη και με μία ψήφο υπέρ του «ναι» παραπάνω να σηκωθεί και να φύγει. Τη Δευτέρα αυτός, ο Βαρουφάκης, ο Παππάς και δύο – τρεις άλλοι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους από το Μέγαρο Μαξίμου. Με εκλογές, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή με όποιον άλλο τρόπο, ο Τσίπρας δεν πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός, πρέπει να παραδώσει την διακυβέρνηση μιας χώρας που με τόσο βάναυσο τρόπο οδήγησε στην καταστροφή.

Δεν ξέρουμε αν σκέφτεται ο ίδιος να μας κάτσει στον σβέρκο ή αν ο Καμμένος θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει η «ταφόπλακά» τους. Όχι γιατί δεν σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Αλλά γιατί μια κακή κυβέρνηση, μια καταστροφική πολιτική πρέπει να την αλλάζεις προτού σε τσακίσει.

Ας αναλάβουν άλλοι που έχουν και μπέσα και κότσια και είναι πιο έξυπνοι, να βάλουν την Ελλάδα σε μια κανονική τροχιά. Άλλωστε θα είναι μεγάλη η ξεφτίλα του πρωθυπουργού να έρθει και να θελήσει να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν πιστεύει. Να υλοποιήσει δηλαδή τη συμφωνία με τους δανειστές που είναι αυτή που τον ανάγκασε να πάει σε δημοψήφισμα. Ή μήπως δεν τον ανάγκασε αυτό αλλά ήθελε να αποφύγει τις κανονικές εκλογές, όπως αποκάλυψε ο Τσακαλώτος;

Επειδή είμαστε σίγουροι ότι το «ναι» θα κερδίσει την Κυριακή, καλό είναι να τα μαζεύει ο Αλέξης. Αρκετά μας διέλυσε. Αρκετά μας έκανε να θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Αρκετή η ντροπή που νιώθουμε για τα γεροντάκια που «πεθαίνουν» στις ουρές.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα