Τίποτα πρωτότυπο θα μας πει ο Αλέξης;

Αν και από έναν… πρωθυπουργό της Αριστεράς θα περιμέναμε λιγότερα κλισέ, και περισσότερη φαντασία, φαίνεται ότι τέτοια ο Τσίπρας δεν διαθέτει. Έτσι, έδωσε συνέντευξη στην αγαπημένη του Real και στην οποία ανακοίνωσε πρόγραμμα… 100 ημερών. Σαν και αυτό που κάνουν τα… καθεστωτικά κόμματα δηλαδή, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης λοιπόν ανακοίνωσε το πρόγραμμά του ενώ είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, θα επαναφέρει την ΕΡΤ και τόνισε πως δεν πρόκειται να στηρίξει με κανέναν τρόπο τη συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος. «Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας, ερχόμαστε να την καταργήσουμε» αναφέρει και προσθέτει: «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα και να βάλουμε την υπογραφή μας σε λεόντειες συμφωνίες και μνημόνια εξανδραποδισμού και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας του».

Τέλος, δεσμεύεται για κατάργηση των μνημονίων από τη νέα Βουλή και ανακοινώνει άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα προ μνημονίου επίπεδα.

Όλα αυτά που είπε θα τα ξαναπεί τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ για να τα εμπεδώσουμε. Ασχέτως αν δεν έχει κάνει καμιά κοστολόγηση των μέτρων του. Και οικονομική και ηθική και νομική. Πώς θα καταργήσει π.χ. τον ΕΝΦΙΑ; Θα φέρει άλλον φόρο ή θα βρει αλλού πηγές για περίπου 3 δις ευρώ έσοδα;

Τα μνημόνια πώς θα τα καταργήσει αφού έχουν ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν ουσιαστικά; Την ΕΡΤ τι θα την κάνει; Θα επαναφέρει τους παλιούς, θα διώξει τους καινούργιος και θα κάνει πρόεδρο τον… Καλφαγιάννη;

Λέει δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς. Τι θα κάνει με την πρώτη απειλή της χρηματοδότησης της Ελλάδας ή της καθυστέρησης των χρημάτων από το ΕΣΠΑ; Πώς θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις;

Ψιλά γράμματα. Στην κυβέρνηση της Αριστεράς θα γεννάνε και τα κοκόρια.

Υπάρχει όμως και το πολιτικό ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «ανεβάσει» το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για να πάει σε εκλογή νέου Προέδρου. «Ο λαός στις ευρωεκλογές απεφάνθη. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής» δηλώνει και ζητά εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει νέα Βουλή που θα εναρμονίζεται, όπως αναφέρει, «ηθικά και πολιτικά με το εκλογικό σώμα», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός.

Αυτές είναι οι προτάσεις του Τσίπρα. Στον αέρα κι ότι βγει. Μια ακόμη συνέντευξη ανέδειξε τον Αλέξη Εσωτερικού διότι αυτός που πάει έξω είναι εντελώς διαφορετικός. Ο Αλέξης Εσωτερικού είναι σκληρός, άτεγκτος, φιλολαϊκός, καλός χριστιανός που πάει και στο Άγιον Όρος και βεβαίως είναι αντιευρωπαϊστής αφού είναι της μόδας.

Στο εξωτερικό είναι διαφορετικός γιατί εκεί δεν περνάνε οι ανοησίες που λέει εδώ για εσωτερική κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα